ODLIČNA IDEJA

Biljke će se same zalijevati uz ovaj lagani trik dok ste vi na odmoru

 @selfcareplants/Tik Tok
Trik se također može koristiti na umirućim sobnim biljkama

Ljubitelji biljaka, ne morate više brinuti o svojim zelenim bebama dok ste na odmoru, jer kako se pokazalo, one su samostalnije nego što mislite.

Justine Shannon s TikTok korisnica @selfcareplants podijelila je trik o tome kako zalijevati sobne biljke dok ste odsutni koristeći samo posudu (ili kantu) s vodom i konop. U sljedećem isječku, ona stavlja posudu pored biljke, napominjući da razina vode treba biti viša od posude za biljke. Zatim, koristeći pamučni makrame konopac, uranja jedan kraj konopca u vodu dok drugi kraj zakopa što dublje u tlo u posudi.

Razlog za to je prilično pametan: korijenje biljaka koristi konop kao slamku, upijajući vodu kada je potrebno.

U drugoj objavi daje novosti nakon povratka s 12-dnevnog putovanja. "Sretna sam što mogu izvijestiti da su biljke sretne i napreduju", rekla je Shannon. Istaknula je kako se njezina biljka odlično snašla, iako je treba često zalijevati jer ima tanje listove. Druge biljke, kao što je pothos, čak su imale nove izdanke.

Njezin bosiljak, međutim, nije preživio. Odjeljak s komentarima brzo je istaknuo da je za veće biljke potrebno više struna i da se struna treba zakopati dublje kako bi bliže korjenu.

Trik se također može koristiti na umirućim sobnim biljkama. U videu ispod, Shannon dodaje malo tekuće biljne hrane u posudu napunjenu vodom prije nego što stavi konop u oboljelu biljku. Sljedeća scena otkriva zadivljujući rezultat: ista biljka izgleda kao nova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 06:40