Još danas i sutra

Bogata ponuda i atraktivan program: 10 zanimljivih stvari koje možete kupiti na Floraartu!

 Martina Vidas Butorac
Posjetili smo zagrebački Bundek, gdje vas još danas i sutra očekuju izložbe, street art, glazba i više od 100.000 biljaka

Još danas i sutra možete posjetiti najveću hortikulturnu izložbu u regiji, 55. Floraart na zagrebačkom Bundeku. Više od sto tisuća biljaka na 300 tisuća četvornih metara, stotinjak izlagača, izložbe, street art, glazba...

Tu je i zanimljiv street art mural nastao baš za Floaart, koji potpisuje umjetnik Boris Bare, i izložba radova studenata i alumnija Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

image
Martina Vidas Butorac

KREATIVNI POTENCIJALI

- U sklopu ovogodišnjeg Floraarta zasadili smo u zatvorenim kupolama i neke neobične umjetničke biljke, koje su svojom imaginacijom osmislili i postavili studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Ova izložba radova naših mladih umjetnica i umjetnika promišlja o ovoj našoj specifičnoj situaciji zatvorenosti sustava ali ujedno i o kreativnim potencijalima umjetnosti prema otvaranju i oživljavanju kvalitete naših života - rekao je mentor projekta Danko Friščić, prodekan za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju na Akademiji likovnih ujetnosti.

Ulaz je tradicionalno besplatan, a preporuka je da građani parkiraju na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma. Sigurnost i zdravlje su nam na prvome mjestu, pa podsjećamo na poštovanje svih epidemioloških mjera - poručuju iz organizacije Floraarta.

Floraart organizira Zagrebački holding - podružnica Zrinjevac, suorganizatori su Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba.

image
Martina Vidas Butorac

UREĐENJE OKUĆNICE

Što se tiče glazbenih sadržaja, danas u 19 sati na pontonskoj pozornici nastupa Kvartet Puljek, a sutra u isto vrijeme Ivana Galić i Soulbeat.

Među brojnim izlagačima, osim velike ponude bilja možete naći i ideje za uređenje okućnice, vrtni namještaj, roštilje, kosilice, sprave za djecu, prirodnu hranu i kozmetiku, nakit... Za svakoga ponešto, uz nekoliko štandova s hranom i pićem te nebrojenim kulisama za sjajne fotografije. Sve to odlučili smo i sami posjetiti, a izdvojili smo i neke favorite iz bogate ponude.

image
Martina Vidas Butorac

1. Biljka mesožderka

Zanimljiva biljka koja "hvata" muhe i manje kukce u posljednje je vrijeme pravi hit na društvenim mrežama, a svoj primjerak možete nabaviti za 40 kuna.

image
Martina Vidas Butorac

2. Začinsko bilje

Kad jednom otkrijete kuhanje sa svježim začinskim biljem, vrlo vjerojatno više nećete posegnuti za sušenim kupovnim inačicama. U ponudi na štandu Vrtnog centra Iris MBM za 15 kuna po komadu pronašli smo ružmarin, lavandu, limunsku verbenu, mentu, kadulju, bosiljak, peršin, vlasac, čubar, melisu...

image
Martina Vidas Butorac

3. Suze svetog Lovre

Neobična viseća biljka privukla nam je pažnju svojim sitnim cvjetićima i gustim lijepim lišćem. Prodavač kaže da je riječ o biljci zvanoj suze svetog Lovre. Sadnica je 10 kuna, a ovaj viseći primjerak uzgajan dvije godine stoji 200 kuna.

image
Martina Vidas Butorac

4. Umjetnička keramika

Kolekcija uporabne keramike za dom izrazito jakih boja, živih i nepravilnih oblika. Svaki predmet ručno je modeliran i oslikan te samim time i unikatan. Autorica je Danijela Halužan iz brenda Art HD, a osim divne keramike za posluživanje hrane, u ponudi su i svjetiljke za 400 kuna.

image
Martina Vidas Butorac

5. Sukulenti

Na štandu Kaktusa Bešlić ponuda sukulenata je sjajna, a imaju gotovo sve što se u svijetu kaktusa i drugih sukulenata trenutno nudi na tržištu. Nama uvijek zapnu za oko oni minijaturni, koje smo pronašli za 5 kuna po komadu.

image
Martina Vidas Butorac

6. Biljkoborci box

Proizvodi ovog domaćeg brenda dugo su naši favoriti, a to su postali zbog svog besprijekornog pakiranja i iznimne kvalitete sjemena. Osim pojedinačnih, preporučamo i njihove boxove, tj. kutije s miješanim proizvodima koje su sjajan dar. Cijena ove na slici je 200 kuna, a sadrži društvenu igru Bolja godina, Zaljubiljke: Chili & Dragoljub, Biljku-To-Grow: Bosiljak i jednu zagonetnu biljku.

image
Martina Vidas Butorac

7. Cvjetne dekoracije

Na štandu domaćeg brenda Home Decor možete izabrati razne dekoracije za svoj dom, a s posebnim naglaskom na elegantne vjenčiće. Ovaj na slici košta 150 kuna, a izbor je bogat i raznolik.

image
Martina Vidas Butorac

8. Robotska kosilica

Robotska kosilica tvrtke Husqvarna izazvala je prilično velik interes muškog dijela posjetitelja, a osim činjenice da će vam travnjak uz nju uvijek biti besprijekoran, zahvaljujući njoj u vašem će vrtu biti manje neželjenih posjetitelja: krtica. Cijene kosilica ovog brenda kreću se ovisno o površini koju pokrivaju, a počinju od 7400 kuna za verziju koja pokriva 600 četvornih metara travnjaka.

image
Martina Vidas Butorac

9. Megategla

Ako sadnice i manje biljčice ipak ne zadovoljavaju vaše apetite i ne mogu adekvatno popuniti vaš vrt, tu je i ogromna tegla tvrtke Iris MBM. Cijena joj je 3842 kune, a u njoj je posađena biljka Juniperus Pfitzeriana Compacta Bonsai i stoji 10.199 kuna.

image
Martina Vidas Butorac

10. Vrtni kamin

Betonara Fučkan na svojem izložbenom prostoru predstavila je brojne proizvode za okućnicu, od betonskih ploča i rubnjaka do programa za sjedenje i kanti za smeće, no najveći interes izazivaju vrtni kamini i pečenjare. Ovaj na slici stoji 8400 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2024 12:39