učini dobro djelo

“Bolja godina”: Društvena igra u kojoj cilj nije pobijediti, već napraviti neko dobro djelo

 BILJKOBORCI
Kreativci iz Biljkoboraca osmislili su igru “Bolja godina”, kojom žele pokušali popraviti svijet

Igra se sastoji do 52 kartice koje je ilustrirala Hana Vrca. Na njih 47 nalaze se prijedlozi dobrih djela, a pet ih je prazno jer se tako igračima daje mogućnost da sami upišu djela kojima bi oni pokušali popraviti svijet. Kako se igra?

image
BILJKOBORCI
image
BILJKOBORCI

“Kada napravite neko dobro djelo, ostavite na poleđini kartice svoj trag. Možete napisati svoje ime ili možda nešto nacrtati. Zatim proslijedite karticu, bilo onome kome ste učinili dobro djelo ili nekome drugom. Neka djela putuju što dalje, a vaš trag bude inspiracija drugima da prihvate igru i nastave niz”, objašnjavaju Biljkoborci i dodaju da su u sklopu igre odabrali desetak dobrih djela unutar kategorija Priroda, Društvo, Znanci i Neznanci, a po jedno iz svake kategorije označili su značkom Superjunak/inja. Ona zahtijevaju malo više hrabrosti ili odvažnosti pa su njihovim predstavnicima dodali plašt kako bi ih potaknuli na put.

image
BILJKOBORCI
image
BILJKOBORCI

“Sva su djela jednostavna i lako ih je izvršavati”, tvrde Biljkoborci koji žele da ovu igru prati i web stranica www.boljagodina.com gdje će biti moguće sudjelovati, doprinijeti i inspirirati se ovom pričom, neovisno o tome jeste li se ikad susreli s fizičkim karticama ili ne.

image
BILJKOBORCI
image
BILJKOBORCI

Igru “Bolja godina” možete kupiti na njihovoj web stranici www.biljkoborci.com po cijeni od 98 kuna, a deset kuna od svake kupnje Biljkoborci doniraju humanitarnom društvu Mali Zmaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 01:23