REFLEKSIJA

Briljantan način da vaši tulipani izgledaju još raskošnije ususret proljeću

 @kath__cooke/Instagram
Trik koji je podijelila korisnica Instagramu @thishouse5000 nudi alternativni način prikazivanja tulipana

Ako kod kuće redovito izlažete svježe cvijeće, znate koliko to može biti umirujuće. Ali ako imate ograničen budžet — ili ako tražite nešto drugačije — poželjet ćete isprobati briljantan cvjetni trik koji smo nedavno pronašli na društvenim mrežama.

Trik koji je podijelila korisnica Instagramu @thishouse5000 nudi alternativni način prikazivanja tulipana. Jednostavno savijte latice prema van kako biste otkrili kontrastne boje iznutra, zbog čega će tulipani izgledati kao križanac cvjetova maka i hibiskusa.

Naravno, tulipani su lijepi sami po sebi. Ali ova tehnika, koja se zove refleksija, omogućuje vam da uživate u cvjetanju na drugačiji način. Da ne spominjemo, tulipane je lakše pronaći (i jeftiniji su) od drugih vrsta cvijeća, tako da ćete moći uživati ​​u raznim izgledima bez proračuna.

Istu tehniku ​​možete primijeniti i na ruže. To je izvrstan način da naglasite prirodnu ljepotu cvijeća.

Savjeti za refleksiju

Ključ uspješne refleksije cvijeća je korištenje malo starijih cvjetova. Ako su cvjetovi premladi, latice će biti zbijene što ih čini sklonijima lomljenju.

Imajući to na umu, pričekajte nekoliko dana prije nego što savijete latice prema van. To će im dati priliku da omekšaju.

Kad dođe vrijeme za savijanje latica, budite nježni. Također se preporučuje da počnete od baze latice i idete prema gore. Nepotrebno je reći da je ovo idealno vrijeme za isprobati ovu metodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 00:16