Zaštita pčela

Doprinos našem ekosustavu: Poznti PEZ bomboni u limitiranom PEZ BEE pakiranju za zaštitu pčela

 PEZ
PEZ surađuje s Hektar Nektarom, inicijativom za zaštitu pčela koja povezuje tvrtke koje se bave pčelarstvom u Austriji i Njemačkoj

Rijetko koja živa bića utjelovljuju čudo prirode tako savršeno kao pčele: 70 posto svih biljaka koje cvjetaju trebaju insekte kao oprašivače, a pčele igraju najvažniju ulogu i na taj način daju presudan doprinos našem ekosustavu. Zbog ugroženog položaja pčela nužno je pružiti im posebnu zaštitu. Stoga si je za ovu godinu PEZ postavio za cilj osigurati da će u 2021. biti milijun pčela više. U tu svrhu PEZ je počeo suradnju s Hektar Nektarom, inicijativom za zaštitu pčela koja povezuje tvrtke koje se bave pčelarstvom u Austriji i Njemačkoj. Kampanja se financira prodajom PEZ BEE dispenzera, a radi se o ograničenom posebnom izdanju s porukama koje potiču svjesniji pristup sebi i svojoj okolini - jer PEZ upravo to želi osvijestiti ovim projektom.

image
PEZ
image
PEZ

Hans Bangelmeier, generalni direktor PEZ-a, kaže: “Svjesni smo odgovornosti koju kao tvrtka snosimo za pozitivnu budućnost u našem svijetu. Ali, svatko od nas također može dati svoj doprinos, bez obzira na to koliko malen bio. Jer, ako u isto vrijeme na tome radi puno ljudi, iz toga proizlaze sjajne stvari”.

Ako pčelama želite dati dovoljno hrane, istodobno možete učiniti nešto dobro za sebe korištenjem rascvjetanog bilja ili cvijeća, poput nasturcija koji je jestiv i vrlo osvježavajućeg okusa, a može ukrašavati prozore ili balkone.

Ako imate vrt, umjesto da travnjak uvijek u potpunosti pokosite, možete ostaviti jednu “stazu” livadnog cvijeća.

Cvjetna živica s grmovima koji cvjetaju u različito doba pruža hranu insektima tijekom duljeg razdoblja.

Zimzelena cvjetnica, bršljan i neke vrste žutika osiguravaju privatnost tijekom cijele godine.

Ovakve stvari čine veliku razliku za pčele. A i mi ljudi možemo u njima uživati.

image
PEZ
image
PEZ

Privatnici mogu sudjelovati u PROJEKT-u 2028 prihvaćanjem pokroviteljstva nad pčelama i tako izravno sudjelovati u zaštiti pčela. Pčele možete lako udomiti putem interneta na hektarnektar.com i dobiti personalizirani certifikat o posvojenju, a za određeni iznos odnosno donaciju dobijete regionalni med.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:42