VRT SA STILOM

Izvrsni proizvodi za vrtlarenje francuskog brenda BACSAC

Dizajnerski predmeti za urbani vrt iz zagrebačkog Modus Design Shopa

Izvrsne proizvode za urbano vrtlarenje francuskog brenda BACSAC koji je sinonim za lagane, fleksibilne i otporne vreće za sadnju biljaka pronašli smo u zagrebačkoj trgovini Modus. Savršene za terasu i balkon, ali i za unutarnje prostore, ove moderne tegle za cvijeće dolaze u različitim oblicima i bojama, a njihov izdržljiv materijal štiti biljku održavajući ravnotežu između zraka, tla i vode. Biljka posađena u BACSAC vreću omotana je s nekoliko slojeva filca koji štite njeno korijenje, a sama je vreća otporna na smrzavanje, UV zračenje te se može reciklirati.

Brend BACSAC zajednički su osmislili dizajner Godefroy de Virieu te krajobrazni arhitekti Virgile Desurmont i Louis de Fleurieu kojima je cilj bio vratiti prirodu u gradsko okružje Pariza. Osim klasičnih okruglih i četvrtastih vreća koje se mogu nabaviti u Modusu, BACSAC u ponudi ima i zanimljive predmete poput zabavne kantice za zalijevanje cvijeća zvane chantepleure.

Budući da tim BACSAC-a traži inspiraciju u povijesti vrtlarstva te potom reinterpretira oblik i funkciju predmeta iz prošlosti, ovo je pomagalo nastalo po uzoru na srednjovjekovni sakupljač vode. Ručno proizveden u Francuskoj, chantepleure od terakote prati prirodnu siluetu tikve. Posudu je potrebno uroniti vodu kako bi se napunila "pjevajući" te je se potom koristi za zalijevanje biljaka.

Više informacija možete saznati na internetskim stranicama Modus designe shopa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. ožujak 2024 05:27