Genijalno!

"Ja sam profesionalni vrtlar, a ovaj alat koji košta jedan cent zalijevat će vaše biljke i kad vas nema"

 TIKTOK/ @JOESGARDEN/
Kada i koliko biste trebali zalijevati svoje biljke može biti velika gnjavaža kada ste početnik koji ima puno drugih stvari o kojima mora brinuti

Stručnjak za vrtlarstvo, Joea, otkrio je kako se brine da njegove biljke uvijek imaju puno vode, a sve što je potrebno su plastična boca i čavao.

Joea na svojim raznim kanalima društvenih medija, otkrio je svoje brze trikove za lakše zalijevanje biljaka.

U prvom videu "sve što trebate je plastična boca i čavao", započeo je videozapis.

"Htjet ćete napraviti tri rupe na dnu boce."

"Ovo će omogućiti da voda iscuri, ali ne prebrzo."

Sljedeće što ćete napraviti je iskopati rupu pored biljke koju želite zalijevati i zakopati bocu do grla.

“Ovako voda ide ravno u korijen gdje je najpotrebnija”, objasnio je.

Također je predložio da držite čep na boci kako voda ne bi privukla komarce.

Međutim, pripazite da ne zategnete poklopac do kraja jer će to stvoriti vakuum unutar boce i spriječiti izlijevanje vode.

U drugom videu: "Jeste li znali da možete zalijevati vaše biljke na auto-pilotu koristeći dva kućanska predmeta", Joe pokazuje kako uz pomoć plastične boce i štapiće za uši napraviti sustav navodnjavanja u par jednostavnih koraka.

Prvo je probušio rupice na boci i na čepu boce, a zatim je zatvorio rupe štapićima za uši. Bocu je napunio vodom i postavio pored biljaka koje će sada imati dovoljno vodu.

Međutim, ako biste radije sami zalijevali svoje biljke, trebali biste to učiniti odmah ujutro. Osim ako ne zalijevate sustavom za navodnjavanje kap po kap, izbjegavajte zalijevanje navečer. Biljke često ostaju mokre tijekom cijele noći kada se zalijevaju navečer, što je recept za bolest biljaka.

Također pustite crijevo da teče nekoliko sekundi prije nego što zalijete travnjak ili dopustite djeci da piju iz njega. To će spriječiti da voda bude pretjerano vruća ili hladna. Na taj način možete izbjeći opekotine vaših biljaka ili šokiranje korijena prehladnom vodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 15:38