PRAVILNA POHRANA

Jednostavan trik održava povrće "hrskavim" tjednima - a voće ne smijete prati prije spremanja

 /SHUTTERSTOCK

Obitelji prečesto misle da će njihova velebna kupnja voća i povrća potrajati cijeli tjedan, da bi brzo shvatili da je da je sve uvenulo. Srećom, stručnjaci su podijelili svoje najbolje savjete za dulje trajanje voća i povrća, što dovodi do manje bacanja hrane i uštede novca.

"Uz ogromne cijene voća i povrća ovih dana, potrebno nam je da potraju", objašnjava TikToker Dag Larsen. Larsen je dodao da je dio održavanja svježeg voća i povrća znanje kako ih pohraniti, pri čemu neki proizvodi moraju ostati vlažni, a neki ostaju u pakiranju u kojem ste ih kupili.

"Za početak, mrkvu i celer, uvijek potopite u vodu, tako će ostati hrskavi i trajat će tjednima... ali nemojte ih ostaviti predugo, jer se mogu stvoriti bakterije, a to može biti loše za vas, " objašnjava, dodajući da možete "steći naviku da perete svoje voće i povrće prije nego što ih stavite u hladnjak" kako biste im pomogli da duže traju.

@daglarsen Replying to @Sara with the massive price tag on fruits & veggies these days. We need them to last #kitchentips #veggieprep #foodtips ♬ Green Onions - Booker T.

Kaže da je ovo pravilo drugačije za bobičasto voće, za koje tvrdi da bi trebalo ostati u originalnoj posudi u hladnjaku bez pranja, perite ih samo kad ih namjeravate koristiti. "Inače mogu jako brzo istrunuti", kaže.

Larsen je dodao da ako nećete jesti voće odmah nakon što ga kupite, možete ga narezati i zamrznuti, što znači da možete brzo i jednostavno napraviti smoothije. Ako želite poseban trik samo za svoje jagode, komentator na Facebook stranici Mrs Hinch Cleaning Tips and Tricks ima ideju.

Korisnik Facebooka objasnio je: "Stavlja li netko jagode u staklenu teglu? Vidio sam ovu objavu negdje drugdje, traju zauvijek", dodajući da nakon što odnesete jagode kući, pohranite ih - neoprane - u hermetički zatvorenu staklenu teglu ili posudu za hranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:47