SAVRŠEN RED

Jednostavno kuhinjsko pomagalo kao idealan saveznik savršeno uređenog vrta

 Kate Bridget/Facebook
Prema Totally The Bomb, kalup za muffine može pomoći da napravite prave smjernice za vaš prostor za sadnju u vrtu

Jeste li ikada vidjeli vrt tako lijep i organiziran da izgleda kao da je stvoren uz pomoć čarolije? Redovi su savršeno ravni. Biljke su ravnomjerno raspoređene. Lako je pronaći sve što tražite. Nažalost, iza tako urednog vrta ne stoji čarolija – umjesto toga, on je proizvod teškog rada i možda nekoliko vrtlarskih trikova.

Jedan trik koji će vam pomoći da dizajnirate uredan vrt učinio je da se mnogi ljudi zapitaju: "Zašto je kalup za muffine stoji u vrtu?" Prema Totally The Bomb, odgovor je da vam kalup za muffine može pomoći da napravite prave smjernice za vaš prostor za sadnju.

Na Facebook grupi Backyard Vegetable Farmers NL, član je objavio fotografiju svoje parcele. Na vrhu zemlje vidjet ćete kalup za muffine koji se koristi za stvaranje rupa koje su savršeno razmaknute jedna od druge i spremne za doček sjemenki.

image
Kate Bridget/Facebook

"Netko u grupi podijelio je ovu ideju neki dan, pa sam je pokušao. Bilo je super!" napisao je jedan od članova. "Jutros sam posadio 66 lukovica koje su SAVRŠENO razmaknute. Definitivno ću to učiniti i za svoju mrkvu."

Iako ne možete točno kontrolirati kako vaše biljke cvjetaju na duge staze, ova ideja kalupa za muffine može vam pomoći da stvorite urednu shemu vašeg povrtnjaka. Međutim, prije sadnje provjerite koliko prostora trebaju različite vrste biljaka za uzgoj. Zatim, nakon korištenja kalupa za muffine za sijanje sjemena, možete označiti različite redove s vrstom biljke kako biste sve još bolje organizirali.

Ostali vrtni trikovi za proljeće:

Dok planirate svoj proljetni vrt, razmislite o korištenju jednog od sljedećih trikova:

  • Stavite komade sapuna na štapiće kako biste spriječili živoinje da diraju vaše biljke.
  • Upotrijebite stare CD-ove kako biste spriječili ptice i druge štetočine.
  • Razmislite o uzgoju domaćih biljaka koje ne zahtijevaju gnojivo ili pesticide.
  • Koristite slanu vodu za prirodno uništavanje korova u vrtu.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 13:56