MOĆAN SPOJ

Jeste li ikada probali pomiješati koprivu i limun? Rezultat ove kombinacije je čudesan

 /SHUTTERSTOCK

Ako ste ljubitelj prirodne medicine, sigurno ste znali da kopriva blagotvorno djeluje na zdravlje i ljepotu. Ovom prilikom donosimo recept kako pomiješati koprivu s limunom i što ćete dobiti nakon toga.

Kopriva vam može pomoći kod problema s jetrom, plućima, želucem. Također pogoduje probavnom sustavu i bubrezima. Može pomoći i kod problema s peruti i gubitkom kose. Jača kosu i daje joj sjaj, zbog čega se njezin ekstrakt koristi i u kozmetičkoj industriji. Kopriva je biljka bogata željezom i zato je veoma korisna, na primjer, za čišćenje krvi i krvnih žila, kod anemije i pozitivno djeluje na krvna zrnca.

Ovaj čaj od koprive možete piti i kada ste prehlađeni ili imate problema sa disanjem. Koristan je za osobe s alergijama ili ekcemima i za detoksikaciju organizma.

Mješavina koprive i limuna

Trebat ćete:

1 grančica svježe koprive

200 ml kipuće vode

sok od 1/2 limuna

Pristup:

Operite koprivu pod mlazom vode. Osušite papirnim ubrusom, a zatim njime pokidajte listove. Listove stavite u čajnik, prelijte sa 200 ml kipuće vode, poklopite poklopcem. Ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon ovog vremena, ulijte čaj u šalicu. Dodajte sok od pola limuna.

Čaj je najbolje piti na prazan želudac, a pogodan je i za osobe s visokim (ne niskim) krvnim tlakom.

Uvijek ga koristite dok je svjež. Konzumirajte ga 7 dana da biste postigli pozitivne efekte. Napravite pauzu 1 mjesec. Zatim možete ponoviti ovaj prirodni tretman.

Napomena:

Trudnice i dojilje ne smiju konzumirati koprivu, jer može razrijediti krv. Trebale bi ju izbjegavati i osobe koje su alergične ili preosjetljive na nju ili osobe s niskim krvnim tlakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. travanj 2024 10:24