biljka koja simbolizira sreću i bogatstvo

Jeste li znali da krasula (drvo novca) može procvjetati? Dodajte 2 sastojka u teglu i gledajte kako lijepo cvate

 /SHUTTERSTOCK

Krasula (lat. Crassula) je vrsta sukulenta podrijetlom s prostora južne Afrike. Iako se uglavnom uzgaja u zatvorenom prostoru, izvorno se može naći u sušnim stepama i pustinjskim područjima na visinama 300 - 1.500 metara nadmorske visine. Potječe iz porodice tustikovki (Crassulaceae) koja je poznata i kao porodica kamenjarki. Inače, za krasulu se smatra da privlači sreću i bogatstvo.

image
/SHUTTERSTOCK

No, malo ljudi zna da ova biljka može cvjetati, a njeni cvjetovi su simbol ljepote. Kako bi vaše drvce bilo zdravo, njegovano i puno cvjetova, pokušajte ga hraniti prirodnim sastojcima. Potreban joj je kalcij i fosfor koji pozitivno utječu na razvoj korijena, ali i na stvaranje novih mladica, piše Jednaistina.

Jedan od najboljih izbora za organsku gnojidbu su ljuske jaja koje su izuzetno bogate kalcijem. Ljuske jajeta sameljite u mlinu za kavu, pa jednu žlicu dobijenog praha pomešajte s šećerom i jednom žlicom zemlje. Sve dobro promiješajte, stavite u teglu i zalijte biljku. Za dodatni učinak možete samljeti koru banane, što je također odličan način za očuvanje cvijeta.

image
PEXELS/

U proljeće stablo iznesite na svježi zrak ili češće provjetravajte stan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 14:58