SREĆA JE U MALIM STVARIMA

KAKO IZVUĆI MAKSIMUM IZ SVOG DVORIŠTA? Tri ideje za vrt kao iz kataloga 

 

Nakon neobičnih zbivanja zadnjih mjeseci, dočekali smo toplije vrijeme „kao ozebli Sunce“. Složit ćemo se kako je zima bila - što doslovno, što figurativno – pomalo hladna i mračna. Stoga smo nestrpljivo čekali povoljnije prognoze - zdravstvene, meteorološke, biometeorološke. Ipak, u vrijeme najstrože samoizolacije, shvatili smo važnost vrta, terase ili barem malenog balkona. Ponovno smo otkrili kako je sreća u malim stvarima i koliko toga inače uzimamo zdravo za gotovo. Jutarnja kava na balkonu, roštilj u predivnom dvorištu, tek procvalo cvijeće u novom vrtu? – neprocjenjivo, posebno u vrijeme kada ostajemo doma. Vjerujemo kako je ova mala katarza bila vrhunska motivacija da mnoge okućnice s toplijim vremenom poprime novi sjaj. No, kako izvući maksimum iz svakog dvorišta? Uz odabir pravih proizvoda, prosječan vrt poprima izgled kao iz kataloga. No, na samom je početku važno odlučiti kakav stil želimo postići.

1. UMBRIANO OPLOČNIK ZA MODERAN I EKSKLUZIVAN AMBIJENT

Ljubitelji suvremenog izgleda najbolje se osjećaju okruženi jasnim linijama, čistim dizajnom bez suvišnih detalja te minimalistički uređenim vrtom. Ovdje nema mjesta za puno šarenog cvijeća, a a najbolje prolaze engleski vrtovi. Isključivo zelenilo i minimalizam.

Kako ne bismo otišli u krajnost i postigli sterilan izgled, važno je odlučiti se za jedan dominantan element koji svojom ekskluzivnošću iskače od drugih, a uz to ima i zanimljivu priču. Odličan je primjer Semmelrock Umbriano opločnik. Kao inspiracija u kreiranju ovog opločnika poslužili su pejzaži talijanske regije Umbrije. Vizualno neodoljivo podsjeća na prirodni granit jer je svaki opločnik jedinstveno prošaran. Uz ravne linije i formu zadovoljava najviše kriterije dizajna.

2. RUSTIKALAN I ROMANTIČAN VRT UZ BELLAMONTE I STRUKTURU KAMENA

Ako minimalizam i moderan dizajn nišu vaš stil, a bolje se osjećate u vrtu punom boja i zanimljivih detalja, razmislite o cvjetnjaku u kombinaciji s betonskim elementima rustikalnog dizajna. Semmelrock Bellamonte betonska ograda neodoljivo podsjeća na pravi kamen, ali istovremeno nudi sve prednosti betona poput otpornosti na sol i smrzavanje. Strukturirana površina Bellamonte zidnih elemenata i topla medeno-bež boja dobitna su kombinacija koja će vašu okućnicu podići na sasvim novu razinu. Ipak, Bellamonte najatraktivnije izgleda upravo u kombinaciji sa cvjetnjakom u mnogo različitih boja – u ostalom slike govore tisuću riječi:

3. KLINKER OPEKOM DO MEDITERANSKE OAZE

Želite li osjećaj mediteranskog okružena tijekom cijele godine, pretvorite svoj vrt u pravi mali mediteranski raj. Okružite se mediteranskim biljem, a za terasu birajte toplu crvenkastu boju. Najbolji je izbor klinker opeka kakvu nudi Semmelrock Stein + Design. Podsjećaju kako je upravo klinker opeka vrlo popularan proizvod zbog svoje praktičnosti i jednostavnog održavanja. Također, radi se o prirodnom materijalu. Opeka nastaje pečenjem posebne vrste gline bez dodatka kemikalija. Glina je zaslužna za kasniju boju proizvoda, a kao rezultat dobije se čvrsta opeka otporna na sol, smrzavanje i na različita sredstva za čišćenje. Inspirirajte se mediteranskim okućnicama u nastavku.

Više inspiracija potražite na www.semmelrock.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 07:53