Budi florist na jedan dan

Kako naučiti aranžirati buket kao profesionalac? Odgovor smo naučili na cvjetnoj radionici. Pogledajte kako nam je bilo!

 Ana Kavelj
Sljedeća Buketina radionica je 21.rujna u Gušt beauty boutiqueu u Zagrebu. Bogat program najavljen je i za zimski period u kojem će se izrađivati i božićni ukrasi

Prije nego utonemo u zimski san, odlučili smo iskoristiti bogatstvo prirode, posljednje ljetne zrake sunca i šarenilo boja koje nam pruža ovaj dio godine, a uz to proširiti znanja o cvijeću! Zahvaljujući Adriani Rajki, 26-godišnjoj ekonomistici čija je cvjetna adresa Buketa nedavno obogatila centar Zagreba, točnije Petrinjsku ulicu - hrvatska metropola je odnedavno bogatija i za cvjetne radionice u kojima bez ikakvog iskustva možete postati florist na ‘jedan dan‘. Rezultat je to dugogodišnjeg promišljanja o otvaranju vlastite cvjećarnice te dekoriranja svečanosti i evenata, a sve iz strasti prema cvijeću.

image
Ana Kavelj
image
Ana Kavelj

Buketina cvjetna radionica je zamišljena kao savršen spoj dobrih emocija, zabave, znanja i cvijeća! Ovo mjesto susreta svih zaljubljenika u cvijeće nudi učenje raznih trikova i savjeta, razmjenu iskustva ali i dva sata uživanja, dobrih priča i prije svega prekrasnog cvijeća s kojim na kraju krajeva – odlazite i doma!

Cvjetnu radionicu je kao stvorena za sve zaljubljenike u cvijeće i aranžiranje, a za ovakav tip druženja ne morate imati nikakvo prethodno znanje i iskustvo već samo dobru volju i želju da istražite svoju kreativnost.

image
Ana Kavelj

Mi smo bili na jednoj takvoj radionici, u prostorijama Gušt Beauty Boutique-a (Horvaćanska cesta 160 u zagrebačkom naselju Vrbani), odlično se zabavili i naučili puno toga. Radionica je trajala dva sata i na njoj polaznici su prošli kroz cijeli proces pripreme i aranžiranja cvijeća. Na radionici smo koristili svježe sezonsko cvijeće, a super vijest je da je aranžman u vazi koji smo izradili ostao nama da krasi omiljeni kutak našeg doma.

Pogledajte video!

- Reakcije na radionice su super i to je predivno. Ideja nam je bila organizirati kreativno druženje, a opuštena atmosfera i dobra zabava su došli kao bonus. Svi se doista trude i ono najbolje, svoj rad nose kući. Aktualne radionice su u znaku ruža, karanfila, gerbera i zijevalica dok jesen nosi suncokrete, gerbere, krizanteme i ljiljane. – otkriva Adriana i dodaje kako je za 21. rujna najavljeno novo druženje u Gušt beauty boutique-u, modernom i urbanom prostoru za sve ljubitelje beauty i design scene. Bogat program najavljuju i za zimski period u kojem će raditi i božićne ukrase.

image
Ana Kavelj
image
Ana Kavelj
image
Ana Kavelj

Adrianina Buketa u samo nekoliko mjeseci prometnula se u mnogima omiljenu zagrebačku cvjetnu adresu a sve zbog individualnog pristupa i njezine ‘zarazne‘ ljubavi prema cvijeću.

– Cvjećarnica je jedinstvena po tome što u buketima i aranžmanima koristimo samo cvijeće, gotovo bez zelenila. Riječ je o clean estetici s naglaskom na biorazgradive materijale; dakle bez plastičnog omotnog papira, spužvi… Ponuda cvijeća djelomično ovisi o sezonalnosti, no isto tako se trudimo pronaći i ponuditi manje poznato cvijeće, kao i ono primamljivo bojama i izgledom. Osjetljivije cvijeće kupujemo isključivo po narudžbi jer želimo da je uvijek svježe te, naravno, što dugotrajnije – kaže Adriana i dodaje kako Buketa u svojoj ponudi, osim cvijeća i aranžmana za vaze, nudi i dekoracije za sve vrste svečanosti i događanja: od aranžiranja cvijeća do najma dekorativnih predmeta ovisno o temi.

image
Ana Kavelj

Cvjetna radionica by Buketa idealna je za team buildinge, djevojačku večer ili pak proslavu rođendana. Sve zanimljivosti i novitete Bukete, kao i najave radionica možete pratiti na Instagram profilu cvjećarnice (www.instagram.com/buketaflowers) i pritom si šarenom dozom cvijeća uljepšajte dan!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 18:13