MADE IN GREEN

Kolekcija Mediterraneo: Modularne tegle za biljke koje lako postaju stol domaćeg brenda Mondum

Instagram @mondum.hr
 Mondum
Mondum je domaći brend koji proizvodi inovativne, dizajnerske predmete za primjenu u domu i vrtu

PROFIL

  • INFO: Tegle za biljke/namještaj brenda Mondum
  • DIZAJN: Zoran Jedrejčić
  • CIJENA: od 349 kn
  • GDJE KUPITI: www.mondum.hr

Oduševili smo se njihovom kolekcijom Mediterraneo, koja je jako lijepa i praktična. Evo priče!

Hrvatski brend Mondum već je odavno objekt žudnje naših interesa. Pratimo što rade, radujemo se novitetima, a sada smo sa zanimanjem popričali s direktorom i vlasnikom Kristijanom Burekom, koji se prisjetio kako je krenula cijela priča, otkrio nam je čime se trenutno bave i kakvi su im planovi za budućnost.

- Mondum je nastao 2014. godine u Milanu tijekom posjeta i druženja s dizajnerom Zoranom Jedrejčićem, koji je i vlasnik studija za dizajn Zoran Jedrejčić. Brend je osnovalo društvo Sabero u suradnji s dizajn studijem Zoran Jedrejčić. Osnovna ideja je bila da proizvodimo i distribuiramo inovativne dizajnerske proizvode za primjenu u domu i vrtu - govori Kristijan Burek i dodaje da je njihov vjerojatno dosad najpoznatiji i široko najprepoznatljiviji proizvod - kolekcija Mediterraneo, nešto na što su svi jako ponosni.

image
Instagram @mondum.hr
Mondum

Kolekcija uključuje okrugli i kvadratni model različitih visina, koji se može presložiti u stol promjera 80 cm, s raznim bojama baze i finiša aluminijskih nogu

O čemu je zapravo riječ?

- Mediterraneo je serija modularnih tegli za biljke, a proizvodi mogu biti znatno više od običnih tegli za biljke, oni su komadi namještaja koji oplemenjuju prostor. Bazičnim kombiniranjem nekoliko različitih elemenata, raznih oblika i boja te podešavanjem visine nogu, komponente Mediterraneo linije lako se mogu pretvoriti u stol. Kolekcija uključuje okrugli i kvadratni model u visinama 45, 75 i 95 cm, koji se može presložiti u stol promjera 80 cm, u raznim bojama baze i finiša aluminijskih nogu. Mediterraneo proizvodi sadržavaju vlastiti sistem za navodnjavanje, tako da korisnik može biti siguran da će biljke u teglama biti zbrinute - objašnjava Kristijan Burek i ističe da je za tijelo samih proizvoda korištena visoko kvalitetna plastika, otporna na UV, niske temperature i udarce, dok je za modularne noge korišten aluminijski profil natur ili decoral za završnu obradu.

Dodaje da im je ideja u ovoj kolekciji počivala i na činjenici da su stanovi sve manji. O balkonima i terasama da i ne govorimo. Vrtovi postaju vertikalni ili minijaturni, začinski. Svašta želimo, ali jednostavno nemamo kamo smjestiti sve te željene stvari. - Modularni Mediterraneovi pitari jednostavnim kombiniranjem elemenata omogućuju vam da sami birate visinu posude. Isto tako, uz svaku teglu možete kupiti i nastavak koji ga u trenu pretvara u stol - stol za terasu, stolić u boravku, pomoćni stol u kuhinji… Nije važno, važno je da je u sredini stolića tegla s biljem! Velika palma, najdraže cvijeće ili začinsko bilje za kuhinju dobivaju potpuno novu dimenziju ako su u sredini vašeg stola - objasnio je dizajner Zoran Jedrejčić.

- Inače, ovi proizvodi se mogu koristiti za vanjsku i unutarnju upotrebu, pa se primjerice mogu upotrijebiti u poslovnim prostorima, hotelima, uredima, apartmanima, restoranima, barovima, ali i privatnim prostorima različitih stilova uređenja. Jednostavnost u upotrebi I funkcionalnost dizajna, to je ono što krasi kolekciju Mediterraneo - tumači i dodaje da se u ovakve tegle mogu posaditi sve biljke koje mogu biti posađene u 40 cm prostora za sadnju ili 30 litara.

image
Instagram @mondum.hr
Mondum
image
Instagram @mondum.hr
Mondum

A kakve su cijene?

- Cijene su od 349 kn za model 45 H, sve do 799 kn za model 95 H. Moram priznati da su naši kupci najvećim dijelom vlasnici poslovnih prostora koji su velike estete i koji smatraju da su ove modularne tegle pravi zgoditak za njihove urede, ali i arhitekti i fizičke osobe koje vole praktičnim i skulpturalnim proizvodima ukrasiti svoj životni prostor - govori direktor Kristijan Burek.

A koji su planovi za budućnost?

- Mondum ima u pripremi razvoja za proizvodnju nove modele Mediterraneo serije, a dosta aktivno radimo i na razvoju novih, inovativnih proizvoda za dom i vrt - poručuje Kristijan Burek.

Sve informacije o ovom sjajnom brendu, kao i njihove novitete možete saznati na njihovoj službenoj web stranici www.mondum.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 07:04