Park u Ogrizovićevoj

Kolika strka oko malog parka: mala zelena oaza između stambenih zgrada na Trešnjevci

 DAMIR KRAJAC/CROPIX/
Park je osmislio arhitekt Dajman Geber, vijećnik u Mjesnom odboru S. S. Kranjčevića

Kolika strka oko malog parka, moglo bi se reći, ali tako je to kad između stambenih zgrada na Trešnjevci osvane mala zelena oaza. Riječ je o parku u Ogrizovićevoj ulici, koja je postala sinonim za pretjeranu gradnju i u kojoj su na mjestu kućica gusto sagrađene zgrade.

image

Arhitekt Dajman Geber, vijećnik u Mjesnom odboru S. S. Kranjčevića

DAMIR KRAJAC/CROPIX/

Lana Vukovinski, predsjednica Mjesnog odbora S. S. Kranjčevića, smatra da je to iskorak prema boljem planiranju koje uzima u obzir širi kontekst okoline i poboljšava kvalitetu života lokalnog stanovništva. Arhitekt Damjan Geber, vijećnik u MO-u S. S. Kranjčevića, osmislio je park. Zrinjevcu su ponudili prijedlog drugačijeg pristupa osmišljavanju ove zelene površine za djecu.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX/

- Preizgrađenost cijele četvrti čini svaku, pa i najmanju zelenu česticu iznimno vrijednom i umjesto dominantne uporabe sprava za igranje i vježbanje na gumenoj podlozi, odlučili smo se za smjer koji uključuje dominantne zelene površine. Dodatno su prošireni travnjaci, dodano je drveće i zone za sjedenje - kaže Geber.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX/

Zelena površina prenamijenjena je iz zapuštenog građevinskog objekta koji je desetljećima trunuo i predstavljao opasnost za prolaznike. Područje za ovaj park, koje je građevinsko, prenamijenit će se u zelenu zonu Z1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:57