PRAVOVREMENA ZAŠTITA

Koristite ovaj sastojak za rajčice i krastavce i uživajte bogatom urodu

 /SHUTTERSTOCK
Ne postoji univerzalno pravilo za svo povrće. Svaki od njih zaslužuje posebnu i "osobnu" njegu

Ako je vaš cilj bogata žetva povrća, ne možete proći bez ove metode. Koristite ovaj sastojak za rajčice i krastavce i uživajte u blagostanju ovoga ljeta.

Tko se okuša u obradi vlastitog vrta, nedvojbeno ima i talenta i veliku sreću. Sreća je u mogućnosti da crpite izravno iz vlastitog vrta i donesete dobra i zdrava jela na stol. Talent je, pak, u tome što zahtijeva određeni pristup vrtlarenju kakav rijetki imaju. Potrebno vam je dobro znanje botanike, puno učenja i želja za dobivanjem informacija da biste razumjeli kako tretirati svaku biljku ili povrće.

Ne postoji univerzalno pravilo za svo povrće. Svaki od njih zaslužuje posebnu i "osobnu" njegu. Osim faktora znanja i faktora učenja, postoji još jedan, još važniji faktor: strast. Bez strasti i ljubavi nikada ne bismo mogli raditi aktivnost koja zahtijeva iznimno strpljenje.

image
/SHUTTERSTOCK

Puno strpljenja, puno brige i pažnje. Oni koji se bave ovom aktivnošću dobro znaju: postoje trikovi koje ne znaju svi, a koji mogu značajno promijeniti stanje i proces rasta povrća ili bilo kojeg voća. Danas vam donosimo kako dobiti vrlo bogatu žetvu rajčica i krastavaca.

Iako to nismo očekivali, u posljednje vrijeme sve je više onih koji se okušaju u samostalnom uzgoju voća i povrća. Glavni razlog je želja da se na stol stavi i jede samo hrana određene vrste. Među stanovništvom je sve više dvojbi o podrijetlu i kvaliteti svježih proizvoda na policama. Mnogo je onih koji su odlučili stati na kraj ovoj dilemi i razmišljati samostalno o uzgoju voća, povrća. Osim toga, mjesečni ekonomski troškovi značajno su smanjeni.

Ako se i vi želite okušati u ovoj aktivnosti, ali se bojite neuspjeha ili slabe žetve, evo što trebate činiti.

image
/SHUTTERSTOCK

Rajčice i krastavci - s ovim sastojkom dobit ćete bogatu žetvu

Ako planirate uzgajati rajčice i krastavce ili ste to već učinili, ne smijete propustiti ovaj trik. U fazi uzgoja rajčica i krastavaca može biti presudan jedan sastojak: soda bikarbona. Pri uzgoju ove hrane imamo posla s gljivicama, plijesnima i parazitima svih vrsta. Napad ovih bakterija značajno utječe na pravilan rast i razvoj ploda, pridonoseći truljenju i prije berbe. Ako u zemlju pospemo šaku sode bikarbone, taj rizik svodimo gotovo na nulu. Natrijev bikarbonat ima neusporediva dezinfekcijska svojstva: štiti voće bez da ga oštećuje. Drži podalje sve parazite i bakterije, štedi rajčice i krastavce. Potonji mogu rasti nesmetano i u najboljem mogućem obliku i kvaliteti. S ovim sastojkom vaša će sljedeća žetva biti vrlo bogata i ukusna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. ožujak 2024 11:36