melem za oči

Kućica za odmor u Lopatincu: Savršeno mjesto u kojem bismo rado proveli godišnji odmor

 Berislava Picek/CROPIX
U selu pokraj Čakovca, Lopatincu, pronašli smo savršeno mjesto u kojem bismo rado proveli godišnji odmor. Vodimo vas tamo!

Savršenu vrtnu kućicu koja je istodobno melem za oči zbog divnih ruža koje cvatu oko nje, ali i idealno odmorište nakon napornog radnog dana ili nakon opsežnih vrtnih akcija, pronašli smo u selu pokraj Čakovca, Lopatincu. Vlasnica Nevenka Klobučarić otkriva nam kako su kućicu osmislili i napravili suprug i ona, posve sami.

image
Berislava Picek/CROPIX
image
Berislava Picek/CROPIX
image
Berislava Picek/CROPIX

- To je kućica koja je u biti bila napravljena radi ruže penjačice kojoj je trebao potporanj. Napravljena je od drva, točnije od jelove građe. Brzo smo je sagradili, trebalo nam je oko dva sata, a pomoglo je što smo građu imali kod kuće. Prvo treba dobro sve izmjeriti i odrezati na dimenzije koje želite. Svaki komad posebno treba obraditi brusnim papirom ili kutnom brusilicom da bude lijepo i glatko. Nakon toga slijedi bojanje i zatim spajanje te montaža vijcima za drvo. Bitno je naglasiti da stupovi sa strane idu prvi i moraju se zakopati u zemlju da taj dio bude fiksni. Tek onda slijedi sastavljanje ostalih dijelova kućice. Na kraju smo u kućicu stavili klupicu za odmor, i to je bila točka na i cijeloj ovoj priči.

image
Berislava Picek/CROPIX
image
Berislava Picek/CROPIX
image

Na ovakvim instalacijama dobro uspijevaju sve vrste penjačica, pa tako možete odabrati cvijet ili biljku po svom ukusu i željama i personalizirati cijelu priču

Berislava Picek/CROPIX
image
Berislava Picek/CROPIX

Ružu smo pustili da se penje po kućici - ispričala nam je simpatična vlasnica Nevenka koja nam je otkrila kako neizmjerno uživa u cvijeću, a posebno je veseli kada se cvijeće uklopi u neku ovakvu instalaciju kao što je slučaj s njezinom vrtnom kućicom. Naglašava kako je kod njezine vrtne kućice ruža glavna zvijezda, ali na takvim instalacijama mogu biti sve vrste penjačica.

image
Berislava Picek/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 12:08