Zeleno izdanje broj 1 u Hrvatskoj

Magazin D&D VRT u prodaji: sezonske teme o vrtlarenju

Magazin D&D VRT
Donosimo velike teme o sjemenju, urbanom vrtlarenju, ali i organskom vrtlarenju, koje je kod nas sve veći hit

U prodaji je novi broj magazina D&D VRT, koji se može kupiti na kisocima diljem zemlje, a sadrži niz zanimljivih i aktualnih tema o divnom svijetu vrtlarenja i općenito sve većoj težnji za zelenim načinom života. Tako vam u novom broju donosimo detaljni i stručni vodič o tome kako i vi možete osmisliti permakulturni vrt i organski vrt.

image
Berislava Picek/Cropix

Riječ je o dvije filozofije koje imaju poveznicu - povratak i poštivanje prirode. Obje filozofije, i permakultura i organsko vrtlarenje, veliki su trend u svijetu, a mi smo razgovarali s domaćim ljudima koji tako obrađuju svoje vrtove već godinama. Saznajte što smo od njih sve naučili te koje ideje i trikove su nam otkrili. U novom broju magazina D&D VRT pričamo i o sjemenu, bazi i početku svakog dobrog i uspješnog vrtlara. Donosimo zašto je sjeme važno, što je društvena banka sjemena, što trebate znati o uzgoju i sadnji te gdje nabaviti autohtono sjeme. Ne propustite!

image
Berislava Picek/Cropix

BALKONI

Još jedna tema koja će vas, vjerujemo, zanimati jest popis tradicijskih sorti koje su za našu zemlju tipične, ali su iz ovih ili onih razloga u posljednje vrijeme zaboravljene. Oživimo ih i popularizirajmo opet jer time čuvamo svoje lokalno naslijeđe.

Sada je sezona i vrtovi diljem svijeta u punom su sjaju. Mi smo se ovaj put zaputili u selo pokraj Ploča gdje smo razgledali predivni, mirisni i umjetnički vrt jedne vrijedne obitelji. Bili smo i na balkonu od samo četiri kvadrata u Novom Zagrebu na kojem se uzgaja 30-ak jestivih biljaka. Urbano vrtlarenje veliki je trend posljednjih nekoliko tjedana, pogotovo otkad nas je pandemija zatvorila u četiri zida, a balkoni su odjednom postali pravi spas za dušu i tijelo. Isto tako, ljudi sve više shvaćaju da i na svojim balkonima, usred grada, mogu uzgojiti zdravu, ukusnu i raznovrsnu hranu.

image
Berislava Picek/Cropix

URADI SAM

U novom broju magazina D&D VRT pričamo i o tome što je akvaponika, revolucionarna metoda tj. novi trend organske proizvodnje hrane, odnosno istodobne proizvodnje povrća i riba. Saznajte zašto je baš akvaponika veliki hit i koje su njezine prednosti. I u ovom broju imamo puno korisnih “uradi sam” projekata. Tako vas učimo da u samo nekoliko koraka, brzo i lako, izradite pletenu ogradu za svoj vrt ili povrtnjak, da uspješno izradite bioenzim za zaštitu biljaka, kako iz ljuske jaja dobiti kalcij za prihranu bilja te kako izraditi savršen herbarij. Imamo i šoping-listu s najboljim proizvodima za vrtlarenje iz domaćih trgovina te još puno odličnih tema koje će vam biti korisne ako ste vrtlar početnik, ali i ako ste već iskusni vrtlar. Ne propustite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 05:11