Od 25. siječnja 

Na kioscima potražite novi broj magazina D&D VRT! Dar čitateljima: sjetveni kalendar

 Novi broj magazina D&D VRT
Pišemo o njezi biljaka u hladnim danima, otkrivamo sve o sjetvi graška u organskom vrtu, a pokazujemo i kako izgraditi staklenik

Hladni, zimski mjeseci, budimo sasvim iskreni, nisu neko najsjajnije vrtlarsko doba. No, daleko od toga da se trenutno može mirovati. Puno je toga što možete pripremiti i/ili odraditi kako biste dočekali proljeće potpuno spremni.

U novom broju magazina D&D VRT, koji će od ponedjeljka (25. siječnja) biti na svim kioscima, pišemo o njezi vaših zelenih ljubimaca dok vladaju niske temperature, otkrivamo sve o sjetvi i uzgoju graška i mrkve u organskom vrtu, ali i kako napraviti savršen plodored.

Donosimo vam obilje informacija i o biljnim kulturama koje možete uzgojiti sada, dok je hladno, a otkrivamo i za što sve može poslužiti trenutno jako popularni zeolit.

Naš stalni suradnik Ivan Juratek govori o tome zašto bi svi trebali u životu posaditi barem jedno stablo i preporučuje koje možete zasaditi i u svome vrtu, a donosi i kako skicirati i isplanirati idealan balkon, vrt i imanje. Njegovi su savjeti savjeti iz prve ruke, stoga ih nemojte propustiti. I ovaj vas put vodimo u najljepše zelene domove u Hrvatskoj. Posjetili smo Mateu Brajdić, čija je soba čudesno carstvo raznih biljaka, a kostimografkinja Dženisa Pecotić pokazala nam je skulpturalna stabalca koja izrađuje.

image
DAR SVIM ČITATELJIMA: POSTER MJESEČEV SJETVENI KALENDAR 2021.

Pozabavili smo se i detoksikacijom zeolitom, trenutno jako popularnim mineralom koji ljudsko tijelo, životinje i biljke čisti od toksina.

Također, pokazujemo vam u koracima kako samostalno osmisliti i izraditi staklenik, napraviti bonsai za pet, ali i kreirati mankalu, jako zabavnu društvenu igru sa sjemenom.

To i još mnogo drugih zanimljivih tema pronađite u ovom broju.

Svima vama darujemo i poster Mjesečeva sjetvenog kalendara za 2021. koji će vam, sigurni smo, biti od velike pomoći da postanete još bolji vrtlari. Ne propustite novi broj magazina D&D VRT, koji će od ponedjeljka (25. siječnja) biti u prodaji na svim kioscima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 06:29