ZA POČETNIKE

Ne drami ako si za biljke "dummy"! Sve o njezi sobnog bilja nauči na radionici u Zagrebu

 BILJKE.PLANTS
Domaći brend tijekom veljače provodi razne aktivnosti kojima želi potaknuti ljude da se odvaže i nabave svoj prvog "zelenog ljubimca"

Domaći brend BILJKE.PLANTS, iza kojeg stoji mlada Ana Hrgovčić iz Vinkovaca, pokrenuo je kampanju kojom želi educirati početnike u svijetu biljaka kako pravilno i uspješno njegovati sobno bilje.

Kampanja "Mjesec sobnih biljaka za početnike" trajat će tijekom veljače, kad će Plant shop BILJKE.PLANTS u zagrebačkoj Ilici biti opremljen isključivo biljkama koje su pogodne za početnike, a uz ponudu jednostavnih biljaka provodit će se i radionice uspješnog uzgoja sobnog bilja pod nazivom “Ne drami ako si za biljke dummy”.

image
BILJKE.PLANTS

- Zeleni ljubimci nikad nisu bili lakši za uzgajanje. Kod nas možete pronaći biljku koja će uz minimalno truda izgledati kao da ju je njegovao profesionalac, a sve što trebate znati o uspješnom uzgoju sobnog bilja možete naučiti na radionicama. Naglasak će biti na tome kako "ne ubiti" sobnu biljku i kako učiniti da vaše biljke ne preživljavaju već žive "punim plućima" - kaže Ana.

image
BILJKE.PLANTS

Praktične radionice uzgoja sobnih biljaka, dodaje, pokrivaju široki spektar tema koje zanimaju svakog početnika, poput pravovremenog zalijevanja, pravilnog pozicioniranja u prostoru, borbe s nametnicima, gnojenja i presađivanja...

Radionice će se održati 2., 9. i 16. veljače, a svi sudionici će na poklon dobiti sobnu biljku na kojoj kasnije mogu vježbati prikupljeno znanje. Više o terminima i prijavama na radionice može se doznati na internetskoj stranici brenda.

image
BILJKE.PLANTS

Inače, brend BILJKE.PLANTS, pokrenut 2020. godine u vrijeme epidemije, specijaliziran je za izradu biljnih terarija i kokedama, a prvi je na hrvatsko tržište plasirao jedinstveni proizvod "Uradi sam terarij set" s kompletnom opremom i uputama za samostalnu izradu terarija. Plant shop u Ilici 74, između Frankopanske i Britanca, otvoren je lani u ožujku, a od studenoga prošle godine prodavaonica biljnih terarija nalazi se i u Osijeku, u Portanovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 09:03