DOSJETLJIVO

Neočekivani, pristupačni kupaonski predmet koji može pomoći vašim sobnim biljkama da napreduju

 Unsplash
Za bilo koju vrstu biljke koju odaberete, vjerojatno ćete trebati upotrijebiti zavojne vezice za pričvršćivanje stabljika na stup

Briga o biljkama nije uvijek tako laka kao što to neki ljudi predstavljaju. Za one koji nisu talentirani za takvo nešto, može se činiti kao da neprestano provodite znanstveni eksperiment sa živim bićima u kutovima svog doma: malo više svjetla ovdje, malo više vode tamo, možda malo prijateljske riječi ili nadahnjujući i ohrabrujući razgovor i možda ćete jednog dana imati uspješnu biljku kojom ćete moći pohvaliti.

image
Unsplash

Kada shvatite što funkcionira - i što je možda još važnije, što ne funkcionira - ta se rješenja mogu činiti kao putokaz koji morate slijediti kako biste održali svoj uspješan niz. Dakle, smatrajte ovaj savjet uočen na Redditu kao ideju koja će vam malo pomoći u održavanju biljaka. Jednostavan trik u korištenju svakodnevnog pribora pomogao je da biljka raste uspješno i visoko.

image
Reddit

- Zakopao sam držač papira u svoju Monsteru kad sam je posadio u posudu, da u budućnosti privežem stabljike i da mi služi kao potporni stup - kaže korisnik u/whatisthisohno111 i dodaje - Ovaj postupak mi je nedavno omogućio i vrlo jednostavno presađivanje u drugu posudu, samo sam uhvatio za držač i izvadio biljku.

Ovaj pametni trik ima dvostruku učinkovitost. Za početak, služi kao putokaz za stabljike, pomažući vašoj biljci da ostane uspravna (čineći je zdravijom i punijom). I drugo, ako vaša biljka preraste svoju posudu, držač olakšava njezino uklanjanje bez veće štete na korijenju. Umjesto da prevrnete biljku i izvučete je iz posude, moći ćete cijelu podići pomoću držača, a zatim je presaditi ravno u veću posudu.

image
Unsplash

Probajte a Monsterom, ali upotrijebite trik i za zlatni puzavac. Kada pustite te biljke koje lako rastu da se penju, njihovo lišće postaje veće kako se dižu više. Za bilo koju vrstu biljke koju odaberete, vjerojatno ćete trebati upotrijebiti zavojne vezice za pričvršćivanje stabljika na stup. Ako stvarno želite da se vaš jeftini stup uklopi, pokušajte ga urediti s mahovinom kako bi lakše pristajao uz lišće vaše biljke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2022 06:24