OMILJENO ZELENO IZDANJE

Novi broj časopisa D&D VRT potražite JOŠ SAMO DANAS (petak, 12. listopada) uz Jutarnji list

Volimo jesen! U našem vrtu na zagrebačkim Ravnicama vrtlari su odradili sezonske radove s kojima vas u ovom broju upoznajemo - naučite sve o skupljanju sjemena, kompostiranju, prekopavanju, izradi plastenika i sjetvi zimskog povrća kako bi na proljeće vaš vrt bio spreman zasjati u punom sjaju.

U ovom broju donosimo i sve o tikvama i jabukama, kraljicama jesenskih tržnica. Od sorti, uzgoja, tajni, trikova pa i super recepata - na brojnim stranicama očekuje vas pregršt zanimljivosti o svima dragim plodovima. Ako ste ljubitelj neobičnog cvijeća, svidjet će vam se tema o žednjaku - nježnom sukulentu prekrasnih zvjezdolikih cvjetova koji vaše balkone može krasiti sve do prvih ozbiljnijih mrazova.

Kako to obično biva, posjetili smo i stanove i vrtove naših čitatelja i još se jednom uvjerili koliko raznolikih i posebnih interijera i eksterijera priroda može oplemeniti. Vodimo vas u šarmantan splitski apartman sa zanimljivim zelenim detaljima, ali i u Lovran gdje smo pronašli okućnicu s nestvarno zelenim i raskošnim travnjakom. Posjetili smo i gospođu Anu Horvat koja je gradsku vrevu zamijenila mirom i prirodom u Čučerju Gornjem. Njezin eksterijer skriva priče koje su nas zaintrigirale, baš poput stana studenta krajobrazne arhitekture Filipa Marčete koji se skriva iza Instagram profila plantguide.hr, a u slobodno vrijeme brine o više od stotinu biljnih vrsta.

A kad kažemo jesen - zamirišu nam i kesteni pa smo u shopping rubrici ovaj mjesec za vas pripremili sve potrepštine koje će sezonu finih plodova učiniti praktičnijom. Vjerujemo da će vam se svidjeti i naša nova rubrika “Pitali ste...” u kojoj naši stručni suradnici odgovaraju na vaše vrtlarske dvojbe i pitanja. Pohvale i kritike pišite na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Sve to, ali i još više saznajte u novom broju magazina D&D Vrt koji još izlazi u četvrtak 11. listopada, uz Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:39