Ne propustite!

Novi broj magazina D&D VRT! Od DANAS (23.4.) u prodaji 92 stranice čistog užitka!

NOVI BROJ MAGAZINA D&D VRT!
Donosimo sve korisne savjete o vrtlarskim aktivnostima tijekom svibnja, lipnja i srpnja, plus iskustva, priče, trikove, primjere...

Možete li zamisliti da živite u vrijeme kad se rajčica smatrala otrovnom i kad se, umjesto uživanja u njezinim okusima i mirisima, koristila više kao ukras? Iz današnje perspektive teško je pojmiti da su Europljani dijelili to mišljenje i da im je trebalo oko 200 godina da prihvate "voćku" koja je na kontinent stigla iz Južne Amerike u 15. stoljeću na brodovima španjolskih konkvistadora. Danas je situacija, naravno, potpuno drukčija. Rajčica uživa veliku popularnost, a gotovo svaki vrtlar amater s vrtlarstvom kreće upravo od rajčica i zbog njih.

Koje sve vrste rajčica postoje i kako ih uzgojiti, jedna je od velikih tema kojima se bavimo u novom broju časopisa Dom&Dizajn Vrt, a koji se od petka, 23. travnja, može kupiti na kioscima. Na gotovo stotinu stranica donosimo pregršt tema o vrtlarenju i biljkama koje nas okružuju, uzgoju voća i povrća u proljetno doba, kao i ideje za ozelenjavanje naših domova.

Doznali smo sve o uzgoju rajčica, ali i sadnji krumpira pod slamom. Za one spretnijih ruku, donosimo i odličan način izrade stola koji u proljeće služi kao plastenik

image
Naslovnicu ovog izdanja krasi fotografija jestivog cvijeća, koja svojim bojama doista zrači pozitivnom energijom, baš kao i proljeće.

Doznali smo gdje se može brati i na koji se način pripremaju ukusna, ali i vizualno atraktivna jela s jestivim cvijećem.

Tu su i ozbiljnije vrtlarske teme. Osim o rajčicama, doznali smo sve o sadnji krumpira pod slamom, ali i raštiki, zaboravljenoj superhrani koje ne mora biti isključivo u kulinarskoj ponudi Dalmatinske zagore i naših otoka, gdje se najviše uzgaja. Naši suradnici bavili su se i samoniklim biljkama koje su zapravo pravi dar prirode svima nama, od maslačka do medvjeđeg luka.

Jedna od tema je i kako se pripremiti za kupnju presadnica i izabrati staru sortu voćke, a za one spretnijih ruku donosimo i odličan način izrade multifunkcionalnog stola koji u proljeće služi kao plastenik, a u ostalim razdobljima godine kao radni stol ili klijalište za klice i mikropovrće.

I ovaj smo put pronašli zanimljive interijere u kojima caruju biljke, a posjetili smo i predivan, umjetnički razigran mediteranski vrt na otoku Visu.

Ne propustite specijalizirano izdanje magazina Dom i dizajn, koje donosi sve korisne savjete o vrtlarskim aktivnostima tijekom svibnja, lipnja i srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 21:09