Ne propustite

​Od 25. listopada na svim kioscima! Novi broj omiljenog časopisa o vrtlarenju D&D vrt

 Berislava Picek/CROPIX
Donosimo odgovor kako uspješno vrtlariti tijekom cijele godine ili barem uspješno produljiti sezonu uzgoja pojedinih kultura

Već uhodani vrtlari, ali i oni koji su se tek počeli baviti sadnjom i uzgojem voća i povrća, ove su godine prikupili dosta iskustva koje će im, vjerujemo, itekako dobro doći u nadolazećoj vrtlarskoj sezoni. Međutim, ako iduća vegetacijska sezona bude jednako izazovna ili barem slična ovogodišnjoj netipičnoj sezoni, mnogi će se opet susresti s brojnim problemima i (ne)uspješnim spašavanjem plodova.

image
Berislava Picek/CROPIX

Sve to potaknulo nas je na razmišljanje kako uspješno vrtlariti tijekom cijele godine ili barem kako uspješno produljiti sezonu uzgoja pojedinih kultura. Odgovor na to pitanje dala nam je naša suradnica Marija Martinović, poznatija kao blogerica Marica vrtlarica. Naime, ona je za novi broj časopisa Dom&Dizajn Vrt pripremila vodič o stakleniku koji omogućava zaštićene uvjete za uzgoj hrane, neovisno o vremenskim (ne)prilikama. Upravo ta tema, u kojoj se detaljno opisuje koje materijale koristiti za izradu staklenika, kako pripremiti tlo te koje biljke i u kojem razdoblju saditi, krasi naslovnicu novog broja vašeg omiljenog časopisa o vrtlarenju, koji se može kupiti na kioscima od ponedjeljka 25. listopada.

image
Ekskluzivno smo zavirili u kuću koja "lebdi" u krošnjama
Berislava Picek/CROPIX

Također, D&D Vrt donosi teme krajobraznog arhitekta i permakulturnog dizajnera Ivana Jurateka o sadnji stabala i odabiru idealne tegle za sobno bilje, začine i povrtnice u domu, dok se Sendy Osmičević iz udruge ZMAG bavi korištenjem silika-gela u kućanstvu i trapom, što je jedan od "starinskih" načina skladištenja namirnica u nadolazećim hladnim danima.

image
Doznajte sve o biljci aloe vera
Berislava Picek/CROPIX

Doznali smo sve i o čudesnoj biljci aloe vera, dobili priliku ekskluzivno posjetiti kuću koja se nalazi u krošnjama manga i palmi u Brazilu, a bili smo i na famoznom imanju pokraj Duge Rese koje nas je osvojilo divnim krajolikom, zaraznom energijom i raznovrsnošću biljaka i plodova. Osvojila nas je i priča hrvatske tvrtke Herbafarm Magnolija, koja je proizvela i patentirala proizvod kojim se saniraju i spašavaju oštećena i bolesna stabla.

Tu su i savjeti o jesenskim dekoracijama za okućnicu te brojne druge aktualne teme i tutorijali vezani za vrtlarenje koji će vas, nadamo se, zanimati. Javite nam svoje dojmove!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. veljača 2024 13:27