nano garden

Od sjemena do biljke: Mali pametni vrt koji sam uzgaja biljke u vašem domu

 Nano Garden
Nano Garden ima dvodijelnu sadilicu koja se zalijeva i prozračuje zahvaljujući pametnom dizajnu

Iako se neki ljudi vole zaprljati zemljom, moramo priznati da vrtlarenje nije za svakoga. Takozvani Nano Garden dizajnera Alaina Berteaua olakšava vrtlarenje i onima najnespretnijima, omogućujući svima da uzgajaju vlastite biljke unutar svog doma.

image
Nano Garden

Na vrtlarenje možete gledati kao na kuhanje - složenu, korisnu aktivnost koja ne dolazi svima prirodno. S tom analogijom, Nano Garden smatramo juhom iz vrećice – ispunjava svrhu, a opet je sasvim lagana za pripraviti. Nano Garden je sićušna sadilica koja dolazi sa svime što vam je potrebno za uzgoj biljaka kod kuće. Njegova baza za sadnju zadržava vodu, dio za vrtlarenje sadrži sjemenke zajedno sa svim hranjivim sastojcima potrebnim da one rastu i konačno, svjetlo punog spektra podesivo po visini automatski se uključuje i isključuje kako bi oponašalo sunce, dajući biljkama svjetlost koja im je potrebna.

image
Nano Garden
image
Nano Garden

Nano Garden ima dvodijelnu sadilicu koja se zalijeva i prozračuje zahvaljujući pametnom dizajnu. U samoj posudi se nalazi voda, dok se u unutarnjem dijelu nalazi umetak za biljke – radi se o kompostirajućem umetku koji sadrži sjeme i hranjive sastojke suspendirane unutar medija za rast.

image
Nano Garden

Umetak pluta vodom, uzimajući onoliko koliko biljkama treba ... a kako se nivo vode iscrpljuje, plutajući se umetak spušta prema dolje u posudi. To vam omogućuje vizualno mjerenje količine vode u rezervoaru vašeg Nano Garden-a, omogućujući vam da ga lako napunite. Pun spremnik vode traje od dva tjedna do mjesec dana (ovisno o biljci koju uzgajate), a biljka se sama zalijeva, tako da nikada ne trebate brinuti o prekomjernom zalijevanju ili manjku vode za biljke. Sadilicu prati uredno svjetlo koje sjedi na teleskopskoj ruci koju možete podešavati po visini dok vaša biljka raste. Svjetlost punog spektra fino je podešena kako bi oponašala sunčeve zrake, a automatski se uključuje i isključuje kako sunce izlazi i zalazi. Svaki Nano Garden ima čak i aplikaciju koja vam omogućuje povezivanje pametnog telefona s sadilicom putem Bluetootha i omogućuje mu automatsko podešavanje intenziteta i trajanja svjetlosti na temelju biljke koju uzgajate.

image
Nano Garden
image
Nano Garden
image
Nano Garden

Nano Garden nudi izbor od 50 biljaka koje možete izabrati - cvijeće, ukrasno zelenilo, pa čak i bilje i lisnato povrće. Čarolija leži u njegovom biljnom umetku, bioplastičnom umetku koja čuva sjeme u hranjivoj podlozi za rast. Umetci ne sadrže GMO i pesticide, a tvorci jamče rast biljaka, čak nude i zamjenske ako vam prvotne ne rastu. Umetak automatski crpi vodu iz rezervoara, a dizajn Nano Gardena čak potiče protok zraka kroz korijenje. Uz odabir umetka za određene biljke, čak možete odabrati i boju sadilice - od klasične zemljane terakote do mnoštva pastelnih nijansi koje vašem domu dodaju dašak živosti. Činjenica da im nije potrebna izravna sunčeva svjetlost znači da svoj Nano Garden možete postaviti bilo gdje, a nedostatak drenažnih rupa u podnožju znači da ih lako možete držati na stolovima, policama s knjigama ili čak na kuhinjskom pultu. Napokon, sve što zapravo trebate je dodavati vodu svaka 2-4 tjedna i gledati kako vaš kućni vrt cvjeta sam od sebe. Nano Garden je dostupan na nano-garden-by-pret-a-pousser.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 07:24