Izvrsno rješenje

Oplemenite svoj mali dom: Namještaj ili žardinijera? Oboje u jednom i izgleda fantastično

 Florian Wegenast
U Wegenastovu se asortimanu nalaze maleni stolci, klupe i stolovi koji su dizajnirani tako da u njima držimo naše biljke

Mali prostori za stanovanje često predstavljaju velik izazov. No, to ne znači da se moramo odreći posebnosti u interijeru, pa ni u biljnom kontekstu. Flora oplemenjuje baš svaki prostor, bez obzira na njegovu veličinu, a kad govorimo o manjim kvadratima, idealnim se čini rješenje dizajnera Floriana Wegenasta. Nizozemac je s radom na svojoj Open Garden seriji počeo tijekom studija u londonskoj školi Central Saint Martins, ali cjelokupni projekt i sve nove detalje predstavio je tek na posljednjem nizozemskom Tjednu dizajna.

image
Florian Wegenast
image
Florian Wegenast
image
Florian Wegenast

U Wegenastovu se asortimanu nalaze maleni stolci, klupe i stolovi koji su dizajnirani tako da u njima držimo naše biljke, a istovremeno ne narušavamo osnovnu funkciju namještaja. Dva najnovija komada u njegovoj kolekciji napravljena su od terrazzo keramike i šperploče, a odabirom tih materijala postiže se dobra otpornost na vodu koja je neizostavna prilikom brige o bilju.

image
Florian Wegenast
image
Florian Wegenast
image
Florian Wegenast

Jednostavna stolica sastavljena je od dvije šperploče koje su fiksirane sjedištem od terrazzo keramike. Uz nju je osmišljena i pripadajuća keramička žardinjera. Prednost ovog namještaja jest i u tome što se svi njegovi komadi sastavljaju bez upotrebe alata, ljepila i sl.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. siječanj 2022 11:43