VRLO JEDNOSTAVNO

Orhideje vole limun, za zdravo korijenje, bogato lišće i predivan cvijet napravite ovo...

 /SHUTTERSTOCK

Njega orhideja s limunom iznimno je popularna kod mnogih cvjećara i to s dobrim razlogom! Orhideje su među najpopularnijim sobnim biljkama. No malo ljudi zna da je limun pametan kućni lijek za njegu orhideja. Ne samo da potiče obilno cvjetanje, već pridonosi i zdravlju orhideja.

Njega orhideja: limun kao kućni lijek

Postoji pametan trik koji mnogi cvjećari redovito koriste za njegu orhideja. Zdravo korijenje, sočno zeleno lišće i prekrasan rast cvjetova – to je ono što želi svaki ljubitelj orhideja. Uz klasične savjete o položaju, zalijevanju i orezivanju, postoji tajni recept koji jamči prekrasne orhideje: limun.

Limunov sok djeluje dezinfekcijski i štiti biljku od bolesti i nametnika. Limuni su također bogati kalijem i vitaminom C, koji potiču rast i formiranje cvjetova orhideja.

Međutim, sok od limuna ne bi se trebao nanositi na orhideju nerazrijeđen, jer bi visok sadržaj kiseline u suprotnom mogao oštetiti biljku.

image
/SHUTTERSTOCK

Kako koristiti sok od limuna za orhideje:

Metoda A

Pomiješajte 10 kapi limunovog soka s 200 ml vode.

Namočite meku krpu u vodu s limunom, ocijedite je i zatim njome obrišite lišće i dostupno korijenje orhideje. Ponovite ovaj postupak otprilike jednom tjedno.

Metoda B

Kada zalijevate orhideju, u vodu dodajte nekoliko kapi limunovog soka.

Pričekajte oko pola sata dok orhideja ne upije vodu s limunom, a zatim je ostavite da se ocijedi.

Ovu limunovu kuru primjenjujte otprilike jednom mjesečno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 09:48