ZA BUJNU ORHIDEJU

Otkrivamo malu tajnu razmnožavanja orhideje prirodnom metodom uz pomoć češnjaka

 SERHII IVASHCHUK/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Otkrili smo posebnu tehniku za uzgoj mnogo novih izdanaka orhideja izravno od jedne grane. Stručnjaci objašnjavaju kako to učiniti. Za sve one koji vole orhideje i žele ih imati mnogo kod kuće, postoji metoda iskusnih vrtlara koja to omogućuje. To je potpuno prirodan proces koji vam omogućuje da imate mnogo cvjetnica bez da ih morate kupovati. Ovo je jedina metoda koju poučavaju svi profesionalci u industriji i prikladna je čak i za one manje iskusne.

Tehnika uzgoja novih izdanaka orhideja

Orhideja je profinjena i elegantna biljka koja dolazi u različitim bojama i cvjetovima. Donose lijepi miris i uljepšavaju prostorije u kući, dajući im osebujan štih koji zasigurno ne prolazi nezamijećeno. Poklon za svaku priliku, ali i prekrasna biljka koju možete imati kod kuće i dati harmoniju sobama. Upravo iz tog razloga iskusni vrtlari odlučili su otkriti malu tajnu razmnožavanja prirodnom metodom koja izbacuje mladice direktno na granu. Za sve to dovoljno je uzeti škare i biljku orhideje koja je već barem jednom procvjetala. Osim toga, morate odabrati gnojivo koje će pomoći rastu.

Sastojci i način rada

Vrtlari otkrivaju svoju tajnu kako dobiti bujnu orhideju od izdanaka koji izviru iz jedne grane. Važno je da orhideja odabrana na početku bude zdrava i pravilno tretirana, uz pretpostavku da uvijek i samo koristite prirodna hranjiva i gnojiva. Također mora dobiti puno vode i biti postavljena na vlažno i sunčano mjesto. Osim toga, voda nikako ne smije stagnirati na korijenu kako ne bi došlo do truljenja. Od zdrave biljke može se dobiti korijen koji može neograničeno dugo klijati.

Prvo što trebate učiniti je uzeti češanj češnjaka koji se koristi za ovu radnju. Nakon što navučete rukavice, okomito odrežite granu biljke. Zatim posebno pripremite potrebno za dobivanje posebnog i prirodnog hranjiva. Uzmite češnjak, usitnite ga do kraja, zatim dodajte malo vode i dobro promiješajte sastojke. Dobivenu smjesu stavite na tamno i ostavite tjedan dana. Uklonite rez tako da ga dezinficirate i filtrirate smjesu od češnjaka. Tekuća masa je spremna za reznicu da upije sve sastojke. Odmah nakon toga stavlja se u vazu sa zemljom bogatom prirodnim hranjivim tvarima. Za nekoliko tjedana primijetit ćete puno novih izdanaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:59