Teško ju je "ubiti"

Ova biljka ne traži ni vodu ni svjetlost, a brzo raste

 /SHUTTERSTOCK

Volite zelenilo ali niste baš voljni potrošiti sate i sate za održavanje? Nabavite Zamiju, biljku poznatu po tome što "preživi i najgoreg vlasnika". Zamiji nisu potrebni nikakvi posebeni uvjeti da raste. Ukratko, ako je stavite u najmračniji dio stana u koji svjetlost ne dopire i zaboravite da je redovno zalijevate, ona će ipak rasti.

Pobornici Feng shuija tvrde da ona ima dobru simboliku. Prema tim vjerovanjima, naime, ona donosi u dom sreću i novac.

image
/SHUTTERSTOCK

Zamija je zimzelena biljka porijeklom iz Afrike, može nerasti do metra visine te ima višeizdanaka u obliku stabljika na kojima su parovi zelenih listova koji su sjajni, glatki i čvrsti. Izgled joj je upečatljiv i zanimljiv, jako dekorativan.

image
/SHUTTERSTOCK

Ipka, što se tiče brige - pripazite da ju ne stavite direktno na sunce te da se temperatura na kojoj se nalazi ne spušta ispod 15
Kod brige za ovu jaku zahvalnu bilju trebate paziti tek da nije direktno na suncu i da se temperatura na kojoj se nalazi ne spušta ispod 15 Celzijevih stupnjeva. Optimalna temperatura za ovu biljku je od 18 do 24 stupnjeva. Zalijevajte je jednom mjesečno, a neki preporučuju čak i rijeđe. Uglavnom, s vodom ne pretjerujte jer Zamija zbog previše vode počinje trunuti. a njezini listovi žutiti. Zamija cvijeta od sredine ljeta do rane jeseni, a njen neobičan cvijet nalazi se pri dnu stabljike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. ožujak 2024 20:46