predmet žudnje

Ova pametna posuda za biljke pretvara vašeg zelenog ljubimca u pravog kućnog ljubimca

 Mu Design
Pametna sadilica vam govori o zdravlju vaše biljke na temelju njezinih izraza lica

Biljke su u posljednje vrijeme postale najpoželjniji dekor u domu. Jednostavno im ne možemo odoljeti, ali uvijek postoji taj jedan veliki problem s njima. Koji je pravi način brige za vaše zelene ljubimce? Puno ljudi vodi veliku bitku oko toga kako se ispravno brinuti o biljkama. Osjećate se kao da radite sve prave stvari, poput provjere tla da vidite treba li mu vode, trudite se da primaju dovoljno svjetlosti i topline, ponekad možda i razgovarate s njima ( jer stručnjaci kažu da je to dobro za razvoj), ali ipak na kraju one ili ne napreduju kako bi trebale ili jednostavno uvenu.

Ako se prepoznajete u ovom opisu, onda ćete zasigurno trebati ovu domišljatu i posebnu sadilicu koja će spasiti život vaših biljaka i učiniti da se i vi osjećate bolje zao što ne stvarate svoje osobno groblje zelenih ljubimaca. Naime ova pametna posuda vam sama govori kada vaša biljka treba vodu i sunčevu svjetlost kako bi preživjela i napredovala.

Ova antropomorfna sadilca nosi naziv Lua i dolazi iz studija Mu Design. Pametna sadilica vam govori o zdravlju vaše biljke na temelju njezinih izraza lica. Postoji mnogo različitih vrsta izraza lica, poput isplaženog jezika, što signalizira da joj je potrebna voda. Također može izgledati sretno, tužno ili mrzovoljno.

Najsimpatičnija stavka je vjerojatno vampirski očnjaci koji signaliziraju da biljci treba više sunčeve svjetlosti. Osim što je pametna još je i duhovita, iako je ovaj dio toliko zanimljiv da može biti pomalo opasan jer biste poželjeli zadržati ekran na tome. Postoji još jedan jako zanimljiv dio, a to je da posuda, odnosno ekran, može detektirati pokret i njegove će oči pratiti kretanja po prostoru. Kad nema kretanja, ekran jednostavno ide na spavanje. Malo je jezivo, ali svakako interesantno.

Način na koji sadilica funkcionira jest da se povezuje s aplikacijom Lua putem QR koda, gdje potom unosite kakvu biljku imate.

Iako ovaj vaš novi ljubimac još nije dostupan za kupnju, tvrtka se nada da će prodaja krenuti u prosincu, stoga budite pozorni. Ovo može biti sjajan poklon za ljubitelje biljaka koji su također slučajni ubojice svojih ljubimaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:54