Božićna zvijezda

Ovaj raskošni blagdanski cvijet privlači ljubav i sreću, evo gdje ga treba držati u domu

 CHARLOTTE COWELL /UNSPLASH/

Božićna zvijezda je biljka koja svojom žarkom bojom ukrašava domove od kraja studenog do kraja siječnja. Može cvjetati i duže ako se pažljivo brinete o njoj. Simbolizira uspjeh, sreću i dobro raspoloženje. Vjeruje se da privlači radost i ljubav u kuću. Za vrijeme blagdana cvijet treba držati u blizini novogodišnjeg drvca jer će povećati pozitivnu energiju u domu.

image
NIKA BENEDICTOVA /UNSPLASH/

Ovu višegodišnju sobnu biljku najčešće poklanjamo i kupujemo upravo u ovom razdoblju. Kada ju kupite zaštitite ju od hladnoće na putu kući, a kada dođete kući nemojte ju staviti tik uz izvor topline, već na mjesto gdje će se naviknuti na promjenu temperature.

image
CHARLOTTE COWELL /UNSPLASH/

Prekrasan cvijet će procvjetati više puta samo ako mu umjetno skratite dan. Biljka se pokriva neprozirnom krpom ili kutijom od podneva do sljedećeg jutra, kada se uklanja. Ovaj proces se primjenjuje 8 tjedana, nakon čega možete uživati ​​u prekrasnom cvijetu božićne zvijezde.

image
CHARLOTTE COWELL /UNSPLASH/

Božićna zvijezda trebala bi biti dva puta veća od posude u kojoj je posađena. Prilikom odabira mjesta u kući izbjegavajte propuh, jako sunce i presuhu i zagrijanu prostoriju. Ne smije biti blizu prozora i radijatora. Idealna temperatura je između 15 i 22 stupnja.

Potrebno ju je zalijevati mlakom vodom svaki drugi dan ili kada se zemlja osuši. Izbjegavajte lokve ispod posude. Ako se korijen osuši, biljka u početku reagira opadanjem lišća. Za razliku od pretjerane vlage, božićna zvijezda može preživjeti i kraće sušno razdoblje. Samo ju zalijevajte i oživjet će. Ako lišće i dalje opada i biljka ogoli, jedino rješenje je kupnja nove. Uspijete li je sačuvati nakon blagdana, treba je jednom mjesečno prihranjivati ​​gnojivom za kućne biljke. U proljeće je potrebno orezivati biljku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 23:16