PRIRODNO JE NAJBOLJE

Ovo povrće najbolje je gnojivo za biljke koje možete zamisliti, iskoristite ga i uživajte u rezultatu

 /SHUTTERSTOCK

Biljke je važno hraniti gnojivima, još bolje ako su sva prirodna. Oni su temeljni jer potiču rast, prehranu i razvoj. Mnogi ljudi uvijek troše puno novca na kupnju uobičajenih gnojiva, ali ne znaju da je moguće koristiti potpuno prirodan element koji možete pronaći u kuhinji. Nikada nećete vjerovati, ali zahvaljujući ovom sastojku vaše će cvijeće ponovo oživjeti.

Prirodno gnojivo za cvijeće

Gnojiva su neophodna za pravilan rast i razvoj bilo koje vrste biljaka. Bazični su spoj jer sadrže mnoge hranjive tvari koje se koriste i za strukturu tla, naime sumpora, kalija i kalcija nikako ne smije nedostajati.

Gnojiva se ulijevaju u tlo u određeno doba godine kako bi se poboljšao učinak svih hranjivih svojstava. Osim toga, morate ih uvijek koristiti jer su pogodni za promjenu, odnosno korekciju pH vrijednosti tla.

Ali koje je najbolje gnojivo koje možete koristiti? Na to nema odgovora, ali bez sumnje je potrebno koristiti gnojivo koje sadrži sve bitne hranjive tvari. Ne samo to, nego mora biti i potpuno prirodno.

Gnojivo koje niste očekivali: Imamo ga u kuhinji

Imati lijepo, bujno i šareno cvijeće zasigurno je želja mnogih ljudi. Međutim, ne znaju svi ovaj mali trik. Trebate prirodni sastojak koji bih mogao koristiti kao gnojivo. Riječ je o crvenoj cikli. Izvrsna je jer ima regenerativna svojstva, a osim toga sadrži mnogo mineralnih soli i vitamina.

Upravo zato ju kao gnojivo koriste i najiskusniji vrtlari. Postupak je vrlo jednostavan, uzmite dvije cikle, narežite ih i stavite u plastičnu posudu. Dodajte najmanje litru vode i ostavite da stoji oko 4 dana. Naravno, barem jednom dnevno promiješajte ciklu.

Kada prođe potrebno vrijeme, možete zaliti biljke pripremljenom otopinom. Nevjerojatno, ali zahvaljujući ovom jednostavnom, brzom i praktičnom postupku dobit ćete sjajne rezultate koje ćete odmah primijetiti golim okom. Cvjetovi će postati puno bujniji i živahniji, bez uobičajenih skupih gnojiva koja možete kupiti u supermarketu. Ovo je potpuno prirodan lijek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 12:49