dekorirajte biljem

Ovo su biljke koje vole klimu kupaonice!

Voljeli biste ukrasiti kupaonicu biljkom?

Biljke su se odnedavno uselile i u naše kupaonice što ih čini must-have detaljem ove opuštajuće oaze. Pritom, najpoželjnije su tropske biljke koje vole vlagu, a možete ih staviti na police, pod ili objesiti. Utjecat će na izgled kupaonice, ali i na vaše mentalno zdravlje, znanstvene studije dokazale su da biljke u stanu imaju pozitivan učinak na naše raspoloženje.

Venerina kosa, gospina vlas ili ženska kosa (Adiantum capillus-veneris) - smatra se za najplemenitiju i najnježniju od svih paprati. Zbog svog neobičnog izgleda uvijek je zanimljiv zeleni ukras u svakom interijeru i eksterijeru. Savršeno joj odgovaraju i prostori s manje svjetla

Orhideja (Orchidaceae) - u prirodi uživa u vlazi tropskih šuma, stoga joj odgovara i vlažna klima kupaonice. Traži svijetli ambijent, ali ne i direktnu sunčevu svjetlost.

Puzajući fikus (Ficus pumila) - zimzelena trajna biljka iz porodice dudova. Uzgaja se u područjima blage klime i odgovara joj stanište polusjene ili potpune sjene. Idealan je za viseće lončanice.

Potos (Epipremnum aureum)- jedna od najčešćih sobnih biljaka, traži malo pažnje i jednostavna je za uzgajanje. Penjačica je i njene zelene kaskade djeluju vrlo scenografski.

Dracena - vrlo elegantna biljka s predivnim, mekanim i elegantno povijenim zelenim listovima. Voli vlagu i jako svjetlo.

Nefrolepis (Nephrolepis exaltata) - prirodno raste na području šuma i močvara Afrike, Južne i Srednje Amerike, a kod nas se uzgaja kao popularna sobna biljka. Razlikujemo više od 7000 vrsta. Jednostavne, ne traže puno svjetla ni posebnu pažnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2022 06:46