Brzo i povoljno

Pogledajte kakav začinski vrt ima glumica Reese Witherspoon! Sjajna ideja vrijedna kopiranja

 INSTAGRAM/@REESE WITHERSPOON/
Ideja o povišenim gredicama je sjajna sve dok ne dođe vrijeme za njihovu izgradnju. Mjerenje...kupnja drva...gradnja? Uh, ne hvala

Reese Witherspoon ima sjajnu alternativu standardnih uradi sam gredica. Umjesto drva, koristi rezervoar od pocinčanog čelika.

Glumica je 17. srpnja pokazala svoj vrt za uzgoj začina koje je posadila u pocinčane posude od 378 litara.

Objavu je započela Konfucijevim citatom: ““Ako razmišljate o godini dana, posadite sjeme; ako razmišljate o 10 godina, sadite drveće; ako mislite o 100 godina, podučavajte ljude.”

“Kako odgajamo svoju djecu je kao sadnja sjemena, i najveći dar koji možemo dati svijetu su ljubazna djeca otvorena srca, svjesna kako mogu utjecati na promjenu”, piše.

Divna objava i još ljepši začinski vrt.

Možda je najbolja stvar kod ove jedinstvene situacije s povišenim gredicama to što su potpuno prilagodljive i ne uključuju građenje. Kao što je spomenuto, Witherspoon se odlučila za veliku pocinčanu posudu od 378 litara, a prodaje se u poljoprivrednim trgovinama.

Međutim, ako je vaš prostor manji od njezinog, na raspolaganju vam je velik izbor pocinčanih posuda različitih veličina. Kadica od 65 litara, na primjer, savršeno bi pristajala u kutu dvorišne terase.

Budući da je ova alternativa povišenoj gredici zatvorena posuda, morat ćete osigurati dovoljno drenaže za svoje biljke. Dakle, izbušite rupe na dnu kako biste bili sigurni da višak vode ima kamo otići.

Također, korov je rijetka pojava u ovakvim gredicama. Što znači, osim što ste izbjegli gnjavažu oko izgradnje, sam proces vrtlarenja je jednostavniji, budući da nema korova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 21:23