ČUDNI BILJNI SVIJET

Posebne i neobične: Pronašli smo biljke za koje niste ni znali da postoje

 Mauntin Crest Gardens
Priroda je doista nevjerojatna i na to nas podsjeća svakodnevno, a pogotovo s mnoštvom neobičnih biljaka

Biljku Svekrvin jezik vjerojatno možete prepoznati i bez da dva puta pogledate, a vjerojatno vam ni Fikus nije stran. Ali što je s manje poznatim biljkama kao naprimjer Fitonija ili sukulenti u obliku srca? Priroda je doista nevjerojatna i na to nas podsjeća svakodnevno, a pogotovo s mnoštvom neobičnih biljaka. Zato smo napravili odabir nekih pomalo neuobičajenih i čudnih biljaka za koje možda niste ni znali da postoje. Ove fascinantne biljke su tako cool, da ćete poželjeti odmah ih udomiti - bez obzira tražite li upečatljive, velike ili male.

image
A planter

Fitonija je dobila ime po svijetlim žilama na svojim listovima koje podsjećaju na živce pa je na engleskom jeziku poznata još kao i Nerve Plant. Njezine živopisne boje i neobični uzorci probudit će i najdosadnija mjesta u vašem domu.

image
A Planter

Echeveria agavoides ili Lipstick Echeveria doista neodoljivo podsjeća na našminkana ženska usta. Tko god je ljubitelj lijepog ruža pronaći će prijateljicu u ovoj biljci.

image
My Home Nature

Hoya kerrii ili sukulent u obliku srca nesumnjivo je najromantičnija biljka. Dosta je popularan poklon za Valentinovo (iz očitih razloga) i super je jer zahtjeva malo njege kao i većina sukulenata. Često se prodaje kao izresci pojedinačnih listova, kao što se ovdje vidi, ali možete ga naći i kao punu biljku s lozom prekrivenom malim srčanim lišćem.

image
JEFF_HU/GETTY IMAGES

Greenovia ili sukulent u obliku ruže zapravo doista izgelda kao ruža samo puno mesnatijih latica (a možete ih naći u zelenim i ružičastim sortama), ali ove je sukulente puno lakše održavati na životu nego prave ruže - sve što trebate minimalno zaliti površinu tla kada je suha.

image
Pinterest

Rex Begonia ili Carska begonija s dramatičnim lišćem s spiralnim uzorkom pomalo izgleda kao da ju je osmislio Tim Burton. Ova biljka je također prilično jednostavna za njegu - samo pripazite da ne čekate predugo između zalijevanja i dobro ju zalijte jer voli vodu.

image
NAMEINFAME/GETTY IMAGES

Tacca chantrieri ili Šišmišev cvijet možete uzgajati i vani i unutra, ali u svakom slučaju njihov crni cvijet je dosta upečatljiv. Ova biljka uglavnom uspijeva u toplijim područjima.

image
My Home Nature

Monilaria obconica ili sukulent u obliku zečića idealna je baš sada za Uskrs kao prirodni dekor, ali kako ova biljka raste sve manje će naličiti na zečiće, ali ništa za to, možemo im se diviti dok su ovak male.

image
My Home Nature

Haworthia Cooperi je još jedan sukulent koji jepostao jako popularan u posljednje vrijeme zbog svojih listova koji izgledaju poput mjehurića. Neodoljivi su, zar ne?

image
Pinterest

Euphorbia lactea ili koraljni kaktus doista izgleda poput nekog prekrasnog koralja, a ne kao kaktus, ali u tome i jest čar. Ova biljka uspijeva uz pomoć velike količine svjetlosti i uz malo vode.

image
Pinterest

Huernia zebrina je još jedan sukulent poprilično čudnog izgleda u svojoj kombinaciju žute i smeđe boje, rijetko viđen, ali svakako poželjan u domu svakog ljubitelja biljaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 08:26