kreativna obitelj

Predivni mural s papigama: Ovako to izgleda kad teta ispunjava želje svojoj nećakinji

 BERISLAVA PICEK/CROPIX/
Gabriela je predložila papige, a teta je onda malo razradila koncept jer je cijeli zid u sobi bio slobodan

Gabrijela ima devet godina i htjela je zid s papigama. Sva sreća pa ima kreativnu tetu, Kristinu, koja je želju svoje ljubimice odlučila ispuniti bez puno razmišljanja.

- Ja sam Kristina, gazim kroz tridesete, radim kao stručnjak zaštite na radu u svijetu vjetroparkova, ali kad stignem, crtam, izrađujem ukrase, plešem i slobodno vrijeme provodim vani u prirodi sa svojim sinovima, obitelji i prijateljima - predstavlja nam se Gabrijelina teta, a na pitanje kako to da zna ovako lijepo crtati, kaže da je kreativa oduvijek dio njezina života. - Željena sam upisati Primijenjenu srednju školu, ali me ulovila golema trema pa nisam otišla na prijemni ispit.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX/

Poslije sam izrađivala nakit i bavila se nail artom, izrađivala vaze i tematske ukrase. Deset godina vježbala sam pedantno crtanje na noktima svojih klijentica i tu je bilo stvarno svakakvih motiva. Crtati sam uvijek voljela. Talent sam naslijedila od tate, a počela sam tako što sam pokušala kopirati njegove radove. Bili su to likovi iz stripa Alan Ford - prisjeća se Kristina i dodaje kako je osnovnu ideju za ovaj mural dala njena nećakinja.

- Ona je predložila papige, a ja sam onda malo razradila koncept jer je cijeli zid u njezinoj sobi bio slobodan. Predložila sam joj drvo i nekoliko papiga na njemu, okolo u letu, i to joj se svidjelo. Činilo mi se fora da uz šarene papige ima i egzotičnog cvijeća. Napravila sam doma grubu skicu prema površini zida kako bih znala gdje ću što smjestiti, a sam mural sam kombinirala na mjestu i dodavala detalje kako mi se činilo da bi bilo dobro - priča nam kreativna Kristina.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX/

Nas je zanimalo čime je oslikavala.

- Koristila sam akrilne boje koje idu na sve površine: drvo, plastiku, platno, beton, zid i drugo. Na bazi vode su, nemaju mirise i štetne sastojke koji hlape. Odlične su za slikanje, lako se miješaju, razrjeđuju se vodom ako treba i lijepo prekrivaju površinu. Odlično je to što se jednog dana, ako netko odluči promijeniti sliku ili boju zida, lako prekreči preko crteža - pojašnjava Kristina, a mi pitamo malu vlasnicu kako joj se sviđa njezin mural.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX/

- Jako mi se sviđa. Volim papige i baš su mi fora, a kad mi je teta poslala slike papiga, ja sam odabrala koje ćemo staviti na zid. Najljepša mi je ova plava - sretno nam kaže Gabrijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 12:39