BEZ ZALIJEVANJA

Predivni ukrasi od morskih školjki umjesto biljaka u vašim žardinjerama? Zašto ne

 Unsplash
I dok biste tradicionalno mogli povezati upotrebu školjki s obalnim dekorom, rekli bismo da je njihova upotreba zapravo daleko šira

Školjke prolaze kroz svojih pet minuta slave u svijetu dizajna. Dizajneri i tvorci trendova pronalaze kreativne načine kako iskoristiti ove neobične morske tvorevine u svojim domovima. I dok biste tradicionalno mogli povezati upotrebu školjki s obalnim dekorom, rekli bismo da je njihova upotreba zapravo daleko šira. Već smo ranije vidjeli smo kako se romantične školjke pojavljuju u rasvjetnim tijelima, pepeljarama i dekorima u širokom spektru dizajnerskih stilova. Ali kada je House Beautiful prenio priču o Laurence Kirby, vlasnici @chaptertwovintage IG profila - kako koristi kombinaciju koralja i školjaka u keramičkoj žardinjeri umjesto zelenila, odmah smo bili očarani.

-Živim na obali u Connecticutu, pa sam uvijek voljela školjke kao dekor - kaže Kirby za House Beautiful. - Na internetskoj dražbi sam pronašla koralj koji sam planira izložiti na svom kaminu i već sam imala kuglu školjaka kao ukras na svom stoliću. Objašnjava da je ideja za upotrebu obje žardinjeri došla slučajno. -Poigravala sam se jedne večeri s uređenjem i odlučila vidjeti kako će to izgledati – kaže Kirby. Rezultat? Razigrani trenutak u kombinaciji s popularnim dizajnom. - Meni je to izgledalo prelijepo, kaže ona.

Kirby uvjerava da je unošenje ovog trenda u vaš dom zapravo jako jednostavno. - Sve što sam upotrijebila za izradu ovog dekora je starinsko i već korišteno, ali slične predmete možete jednako lako pronaći na online ili čak možete pokušati izraditi verziju" uradi sam ", sugerira ona. Iako je Kirby svoj materijal nabavljala na aukcijama i trgovinama antiknom robom u svom području, ona predlaže pregledavanje web lokacija poput Etsyja za već sastavljene kugle od školjki i kopanje po vašoj garaži radi žardinjere. Plastični koralj, koji možete pronaći Amazonu, također je dobra alternativa školjkama. Ako se odlučite za DIY projekt, sve što trebate je zalijepiti vlastite školjke (ako ne živite u blizini vode, možete ih kupiti i pojedinačno putem interneta!) na kuglu od stiropora prije nego što je stavite u posudu za cvijeće.

image
Laurence Kirby

I to je to: malo morske obale u vašem domu - i nije potrebno zalijevanje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 20:50