Famozno!

Presadite kaktus u samo 60 sekundi i to bez uboda

 /SHUTTERSTOCK

Ljudi se obično dijele na one koji ne vole kaktuse ili one koji ih strastveno obožavaju. Kaktusi su jako lijepe biljke, nisu pretjerano teški za održavanje, ali jedina mana su im bodlje.Uz to su jako dekorativni i u prostoriji ili vrtu znaju izgledati jako dobro.

Što se tiče bodlja, posebno teško bude kada ih treba presaditi, prenosi Espreso. Kako ne biste morali brinuti oko toga, pogledajte kako na jednostavan način i bez "ozljeda" možete presaditi kaktus.

image
SUPAWAT BURSUK/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Prije svega pripremite posudu koja je nešto veća od one u kojoj se trenutno nalazi vaš kaktus. Zemlja bi trebala biti slična onoj u kojoj kaktusi prirodno uspijevaju, pa je najbolje da je sami izmiješate. U tri šake humusa dodajte tri šake pijeska i dvije šake kamenčića i promiješajte. Ulijte malo mješavine zemlje na dno nove posude, a zatim u nju stavite praznu posudu iste veličine kao ona u kojoj se trenutno nalazi kaktus. Nakon toga, na dno veće posude stavite još mješavine zemlje, oko tog kalupa za zdjelu i blago potapkajte zemlju. Zatim maknite lonac iz sredine i vidjet ćete da je ostala rupa.

U nju ćete staviti kaktus koji ćete izvući iz stare posude. To ćete učiniti tako da ga naopako "ulijete" u staru posudu, a zatim ćete ga uhvatiti za korijenje i spustiti u rupu veće posude. Vrijedi pokušati, zar ne?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 14:33