biljkoljupci

Razmjena biljaka, prezentacije, radionice: Zelene priče u Muzeju prekinutih veza

 Seokwon Kim, Unsplash
Muzej prekinutih veza ovoga ljeta će se zazeleniti, kroz šaroliki program koji uključuje razmjenu biljaka, prezentacije i radionice

Muzej prekinutih veza ovoga ljeta će se zazeleniti, kroz šaroliki program koji uključuje razmjenu biljaka, prezentacije i radionice vezane uz biljni svijet i pop-up izložbu unutar stalnog postava, u kojoj će vaše biljke biti glavni protagonisti.

Brokenships-biljkoljupci pobrinuti će se za vaše biljke dok se vi hladite izvan grada, uz uvjet da uz biljku dostavite i njezinu priču. Vaši će zeleni sustanari biti zbrinuti s puno pažnje, u prozračnom prostoru punom difuznog svjetla. U nedjelju, 26.07., privremena zelena izložba biti će službeno otvorena, a posjetiteljima će biti omogućeno 50% popusta na ulaznice (od 18 sati). Kupnjom ulaznice svaki posjetitelj postati će sudionik u Zelenoj tomboli s interesantnim prigodnim nagradama.

image
MUZEJ PREKINUTIH VEZA

Uz to, u nedjelju, 26.07. s početkom u 9 sati, Muzej prekinutih veza poziva vas na terasu svojega kafića gdje ćete imati priliku sudjelovati u razmjeni biljaka i sjemenja, nakon koje će, u 11:00 sati, Nenad Bižić ponovno pričati priče iz biljnog svijeta, ovoga puta na redu je – “Njega orhideja”. Povedite i djecu, jer s njima će se zabavljati Brokenships ekipa, crtajući gornjogradsku livadu.

Iste večeri u 18 sati, na terasi Brokenships Cafea, Nenad Bižić održati će prezentaciju na temu “Tilandsije – zračne biljke”, nakon koje slijedi “handpan” koncert Ivana Judaša i dodjela nagrada sudionicima Zelene tombole. U svemu navedenome možete uživati uz osvježavajuća pića i lagani povjetarac na terasi s gotovo morskim ugođajem.

image
Seokwon Kim, Unsplash

Ako želite osigurati svojoj biljci smještaj i ugodno društvo dok se hladite daleko od gradskog asfalta, pišite im na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. – pošaljite fotografiju biljke, prosječnu veličinu, kratke informacije o njezi i naravno -- priču! Požurite, jer su mjesta ograničena!

image
MUZEJ PREKINUTIH VEZA

Drvo žada 2010., Zagreb Kad smo otovrili muzej, 2010., Draženova mama poklonila nam je prekrasno drvo žada. Kažu da donosi sreću i privlači uspjeh. Prošloga ljeta naše raskošno drvo je počelo propadati, istrunivši unutar debla. Je li to bio nagovještaj teških vremena ili samo nesretna okolnost? Ne znamo odgovor. Srećom, uspjeli smo zasaditi jednu njezinu reznicu koja je u međuvremenu postala malo drvce kojega sada s velikom pažnjom čuvamo.

Muzej prekinutih veza, Ćirilometodska 2, 10000, Zagreb

Više na: brokenships.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 09:02