MNOGIMA OMILJENO PIĆE

Stavite 1 neobičan sastojak u vodu za zalijevanje i gledajte kako čarobno cvjetaju vaše biljke

 /SHUTTERSTOCK

Veliki, bogati cvjetovi i bujni tamnozeleni listovi biljaka koje krase dvorišta i terase od proljeća do jeseni zahtijevaju posebnu pažnju i njegu. Uz redovno zalijevanje i uklanjanje osušenih latica, neophodno je i prihranjivanje, kao i upotreba preparata koji će štititi biljke od štetočina, a to podrazumijeva ne samo vrijeme, već i dodatni novac pored onog koji ste već investirali u biljke.

Da biste uštedjeli novac, biljke možete prihranjivati i prirodnim sredstvima, i tako im omogućiti dodatne minerale koji će pospješiti njihov rast i bujnost. Kora banane, sadržaj vrećica čaja ili ljuske od luka koje ćete kompostirati mogu popraviti kvalitetu zemljišta, ali će najbolje rezultate dati pivo razblaženo vodom.

Ostatke piva iz boce ili limenke ulijte u posudu, prelijte vodom i dobro promućkajte, pa tom smjesom zalijte vrtne i balkonske biljke jednom tjedno. Na 10 mililitara piva optimalno "ide" litra obične vode.

Pivo ne mora biti svježe – i ono koje je odstajalo nekoliko dana bit će i te kako korisno za cvijeće, zahvaljujući kompleksu vitamina B i fermentiranim materijama koje sadrži.

Pivo je odavno poznato kao sredstvo za jačanje listova sobnih biljaka. Ujedno, daje im sjaj i može utjecati na intenziviranje zelene boje. Dovoljno je da jednom u desetak dana pamučnu krpicu natopite pivom i njome prebrišete listove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. travanj 2024 18:09