Super ideje

Stvorite ugodnu blagdansku dobrodošlicu s ovim odličnim i jednostavnim idejama

 ADORN PLANTERS/
Evo nekoliko inspirativnih dizajna zimskih vanjskih posuda u rasponu od jednostavnih aranžmana bez tla do složenijih kompozicija

Od mirisnih grana četinjača i sjajnih zimzelenih biljaka do zimskog bobičastog voća nalik na dragulje i ukrasnih kuglica, zimski aranžmani vanjskih posuda za biljke mogu biti lijepi dodaci golim zimskim krajolicima. Budući da su praznici iza ugla, možda ćete imati dovoljno vremena da objesite nekoliko kuglica na biljku u posudi u svom ulazu ili ugurate šišarke oko podnožja.

1. Bobice i kuglice

Dodajte malo sjaja svom predvorju s božićnim ukrasima uguranim među grozdove crvenih zimskih bobica (Ilex verticillata) i mirisnih crnogorica. Da biste dobili raznovrsnost dodajte jelu, bor i smreku - kao što je prikazano u ovoj žardinjeri The Inspired Garden -a, zatražite komade na mjestima gdje se prodaju božićna drvca. Možda ćete ih dobiti besplatno ili platiti tek nekoliko kuna.

2. Valovite grane

Ogoljene grane vrbe u posudama od terakote daju jako zanimljivu teksturu svježim bijelim zidovima. Da biste postigli vrhunski dizajn, spojite oko tri snopa kovrčave vrbe (dostupne u cvjećarnicama) i stavite ih u pijesak, šljunak ili cvjetnu pjenu u velikoj posudi. Na vrh stavite borove češere kako biste sakrili bazu, a zatim nanižite grane svjetlima za privlačan večernji sjaj.

3. Svečano uređenje

Samo nekoliko sezonskih naglasaka oko podnožja patuljaste bijele smreke pretvaraju ovu Adorn posudu iz sasvim obične u svečanu. Češeri će trajati godinama, dok će jarkocrveni šipak i ošišane grane četinjača ostati svježe nekoliko tjedana.

4. Umjetnička jednostavnost

Sjajni listovi magnolije upareni s nekoliko blijedih grana breze stvaraju sofisticiranu kompoziciju u ovoj posudi Rosborough Partnersa. Korištenje brončane, zelene i bijele, umjesto tipičnih božićnih boja, pomaže da kompozicija posude bude zanimljiva i za Novu godinu.

5. Božićni ukrasi

Uljepšajte postojeće vanjske kontejnere bez presađivanja dodavanjem akcenta na temu blagdana, kao što su ukrasi, svjetlucave kugle ili štapići slatkiša, kao što je Adorn učinio ovdje. Rezervirajte sve krhke naglasne komade za uređenje u zatvorenom prostoru ili postavite posude ispod strehe, daleko od kiše i snijega.

6. Elegantne zimzelene biljke

Potpuno zelene kompozicije izgledaju profinjeno i zahtijevaju mnogo manje napora za održavanje tijekom cijele godine od posuda sa sezonskim bobicama ili cvjetovima. Usredotočite se na suptilni kontrast tekstura i nijansi zelene odabirom zimzelenih biljaka s različitim vrstama lišća, kao što su čempres, smreka, šimšir i plačljiva kleka.

7. Ledeni naglasci

Naglasci bijele boje osvjetljavaju zimske kompozicije posuda poput zaprašivanja svježeg snijega. Birajte biljke s blijedo prošaranim lišćem, kao što je engleski bršljan ‘Silverdust‘ (Hedera helix ‘Silverdust‘) ili šareni zimski daphne (Daphne odora ‘Aureomarginata‘). Ili ugurajte ukrasne grane obojene u bijelo ili srebrno.

8. Klasični šimšir

Šimšir (Buxus spp.) je otprilike najjednostavnija biljka u posudama, koja pruža četiri godišnja doba srednje zelenog lišća. Šimšir bi se mogao ukrasiti svjetlima i ukrasima kao minijaturna božićna drvca ili jednostavno ostaviti prirodno za zelenu dobrodošlicu sa svake strane ulaznih vrata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 23:57