BOLJE NE MOŽE

Sukulent koji izgleda kao da ima malene dupine na sebi i miriši na cimet

 Etsy
Ako želite otkriti nove vrste sukulenata, predlažemo da stavite japansku Twitter zajednicu na svoj radar

Tražite sukulent jedinstvenog izgleda koji biste dodali svojoj kolekciji? Senecio peregrinus – možda biste željeli zapamtiti to ime jer ova posebna vrsta sukulenata nije slična ničemu što ste ikada prije vidjeli. Poznata i kao "niz dupina", ova ljupka sobna biljka ima izvanredne vijugave plavo-zelene listove koji izgledaju poput dupina koji skaču. Kako rastu, listovi u obliku dupina lijepo se slijevaju kako bi vašoj kući dali morsku atmosferu tijekom cijele godine.

image
@kao77neko
image
@kao77neko

Ako želite otkriti nove vrste sukulenata, predlažemo da stavite japansku Twitter zajednicu na svoj radar. Utrošili smo svoje vrijeme istražujući se po spomenutoj online zajednici u nadi da ćemo otkriti nešto novo, i isplatilo se. Korisnik Twittera @kao77neko podijelio je fotografiju nevjerojatne biljke s listovima koji podsjećaju na sićušne dupine u skoku. Pročitali smo nekoliko komentara i saznali da se prekrasni sukulent zove Senecio peregrinus.

image
@kao77neko
image
@kao77neko

Bombardiran upitima o biljci, japanski korisnik Twittera snimio je još fotografija Senecio peregrinusa pružajući pobliži pogled na lišće. Korisnik Twittera također je u naslovu napisao da lišće doista iz svakog kuta izgleda kao dupini koji skaču. I što dulje raste loza, to lišće više liči na dupine. Ovi sukulenti izgledaju vrlo lijepo u visećim košarama i okomitim vrtovima gdje se loza može raskošno slagati u kaskade.

image
Etsy
image
Etsy

Ne morate letjeti u Japan da biste kupili jednu od ovih ljepotica. Senecio peregrinus možete jednostavno nabaviti putem interneta i poslati ga na kućni prag već posađenog u posudi. Imajte na umu da ova sobna biljka najbolje uspijeva u dobro osvijetljenoj prostoriji. I baš kao i drugi sukulenti, lako može umrijeti ako se previše zalije. Zalijevajte tlo dok se potpuno ne natopi i pričekajte da se potpuno osuši prije ponovnog zalijevanja. Najbolje uspijeva u kasno proljeće gdje cvate bijelo-ružičastim cvjetovima koji mirišu na cimet i vise u grozdovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2024 18:47