BILJKE S KARAKTEROM

Sukulenti koji su nas osvojili na prvi pogled: Ah, ti neodoljivi ružičasti sukulenti!

Instagram @todaysucculent
Slatka i jednostavna dekorcija koja će u samo nekoliko trenutaka uljepšati vaš dom, balkon ili vrt

Zahvaljujući svojoj otpornosti i maloj zahtjevnosti, sukulenti su zasigurno jedna od omiljenijih biljnih vrsta za uzgoj. Trenutni trend na društvenim mrežama jesu predivni ružičasti sukulenti nježne vanjštine i čvrstog "karaktera", koji su nas osvojili na prvi pogled.

Što se tiče samog uzgoja, sukulenti nisu nimalo zahtjevni. Jednako uspijevaju na svijetlom i mračnim mjestu u domu, kao i na direktnom suncu prozorske daske ili balkonu. Kako god okrenete, jedno je sigurno - sukulente uistinu mogu uzgajati i najveći početnici.

Iako dobro podnose sušu, ljeti ih treba zalijevati češće nego u zimskim danima. Važno je paziti na to da sa zalijevanjem krenete tek kada primijetite da je zemlja u kojoj rastu potpuno suha, inače bi moglo doći do truljenja korijena i propadanja biljke.

image
CTS Air Plants/Amazon

Anacampseros telephiastrum, poznat i kao lovitelj sunčevih zraka. Ova izdržljiva biljka može danima biti bez vode i sve dok je postavljena na suncu ružičasta boja neće izostati. Dapače, samo će se pojačati.

image
SexySuccs/ etsy.com

Pachyphytum oviferum, ili sočan mjesečev kamen, poznat je po svojoj gotovo opalescentnoj nijansi i bucmastim listićima poput šljunka. Ovaj sočan sukulent može biti u boji od ružičaste do plave, a uspijeva na sjenovitim mjestima daleko od svjetlosti.

image
WalawalaStudio/etsy.com

Sedum versadense jedan je od rijetkih sukulenata. Svaki pupoljak ima izgled maline.

image
SucculentCreationz/etsy.com

Crassula pellucida ili "Calico Kitten" sukulent, sočna biljka koja će zasigurno unijeti boje u vaš dom. Ova brzo rastuća kultura uspijeva savršeno u visećem loncu.

image
PrettysSucculents/etsy.com

Echeveria "Perle von Nurnberg" čest je sukulent u našim krajevima s rozetama u ružičastoj ili purpurnoj boji.

image
ThankYouMotherNature//etsy.com

Graptopetalum Paraquayense je prekrasna sukulenta biljka mesnatih sivo-ružičastih listova. Porijeklom je iz Meksika i danas je ima gotovo svaki vrt. Može se uzgajati u tegli, ali i direktno u vrtu. Iako su joj listovi vrlo krhki, kad padne na zemlju gotovo svaki se zakorijeni, već za 4 tjedna imate nove listiće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. ožujak 2024 07:52