MOJA OAZA NA OTVORENOM

Sve na ovom balkonu napravili su sami, a sada uživaju u jagodama, rajčicama, začinskom bilju i cvijeću

 Irmela Kadić
Obitelj Kadić iz Visokog u Bosni i Hercegovini potpuno samostalno uredila je svoj omiljeni kutak u kući. Svojim rukama izradili su namještaj, posadili razne biljke i sada uživaju i opuštaju se u svom hedonističkom kutku

Uređenje doma i sve s time povezano Irmeli Kadić iz Visokog u BiH najdraži je hobi i ljubav koja traje već godinama. I njezin suprug, kaže, dijeli tu ljubav, stoga ne čudi da su gotovo sve u kući izradili sami, pa i balkon, koji im je omiljeno mjesto za opuštanje.

image
Irmela Kadić
image
Irmela Kadić
image
Irmela Kadić
image
Irmela Kadić

- Kako nismo imali dvorište niti neki konkretni vanjski prostor za uživanje tijekom sunčanih dana, a imali smo mali balkon, odlučili smo od njega napraviti kutak za uživanje na svježem zraku. Prvo smo proširili balkon kako bismo imali dovoljno mjesta za sve što smo zamislili raditi na njemu. Napravili smo metalnu konstrukciju na već postojeći balkon, ojačali i sve što treba te tako dobili dodatnih tridesetak kvadrata. Na konstrukciju smo postavili drvene daske - objašnjava Irmela Kadić i dodaje da jako voli jednostavne, prirodne stvari koje ne stoje bogatstvo, a može ih samostalno izraditi.

image
Irmela Kadić
image
Irmela Kadić
image
Irmela Kadić
image
Irmela Kadić

Tako je i namještaj za balkon napravila sa sinom. Koristili su palete i sve odradili za doslovno pola sata. Taj namještaj koriste već tri godine i njime su jako zadovoljni.

image
Irmela Kadić
image
Irmela Kadić
image
Irmela Kadić
image
Irmela Kadić

- Jako volim biljke i briga oko njih je nešto u čemu najviše uživam. Trenutno još nije sve procvjetalo, ali mislim da će mi balkon ove godine biti još ljepši nego prošle. Osim biljaka, u nekoliko teglica svake goine posadim i jagode, rajčicu i začinsko bilje jer je djeci posebno drago kad uberu nešto za što su se sami brinuli - otkriva Irmela.

Stolići na bakonu koji plijene pozornost svojim izgledom također su djelo ruku njezine obitelji.

- Dobila sam od prijatelja nekoliko panjeva, a muž je napravio metalne nogare. Na jedan sam samo pričvrstila kotačiće i dobila odličan stalak za biljke. Volim takve lako izradive i lijepe stvari koje se ne mogu svagdje kupiti - kaže Irmela Kadić i za kraj dodaje da im je balkon svima u obitelji omiljena prostorija u kući, i to zbog privatnosti i zaklonjenosti od znatiželjnih pogleda.

image
Irmela Kadić
image
Irmela Kadić

- Kada smo na njemu, imamo poseban psjećaj mira i opuštenosti. Tu provodimo poslijepodneva nakon posla uz kavu, večeru i druženje, a vikendom često s prijateljima roštiljamo - zaključuje. Svoje ideje za uređenje doma Irmela dijeli na Instagram profilu @irmela.kadic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:47