ČUDO OD BILJKE

Svemogući češnjak: Otkrili smo neke nove načine kako ga se može koristiti

 Unsplash
Sljedeći put kad uočite da će vam se pojaviti akna ili je već jako vidljiva, utrljajte pola češnja češnjaka na nadraženo područje

Češnjak je još jedna od onih čarobnih biljki koju volimo na bezbroj načina. Svi već znamo da nije dobar samo uz kruh, suho meso, dodatak svim jelima ili za tjeranje vampira, nego da ima i niz drugih korisnih upotreba. Ipak neke ni mi nismo znali pa vam u nastavku donosimo neke nove i nevjerojatne trikove s češnjakom.

image
Unsplash

1. Jaka prehlada

Temperature se lagano mijenjaju i uskoro nam dolaze jesenske prehlade, ako vam se dogodi da obolite od jedne takve jednostavno skuhajte mljevene češnjeve češnjaka i pijte kao čaj! Lakše ćete disati, a svrbež u grlu će se smanjiti. Možda nije ukusan kao i nekim drugim kombinacijama, ali zasigurno pomaže i ojačava vaš imunitet.

2. Akne

Sljedeći put kad uočite da će vam se pojaviti akna ili je već jako vidljiva, utrljajte pola češnja češnjaka na nadraženo područje. Češnjak ima protuupalna svojstva koja ubijaju bakterije koje začepljuju pore i uzrokuju prištiće. Bitno je pravovremeno reagirati i nakon nekog vremena isprati kožu jer je češnjak može nadražiti.

image
Unsplash

3. Atletsko stopalo

Ovo je nešto što nas je iznenadilo. Ako imate problema s takozvanim atletskim stopalom, odnosno s gljivičnom infekcijom stopala pomiješajte malo maslinovog ulja i mljevenog češnjaka i vatom nanesite pastu na zahvaćeno područje. Nanosite svakodnevno dok simptomi ne nestanu.

4. Popravak stakla

Ako niste znali češnjak je prirodno ljepilo. Pažljivo trljajte češanj češnjaka duž tankih staklenih ogrebotina kako biste ih ponovno zatvorili i uklonili.

5. Pospješite rast kose

Napravite tjedni tretman kose tako što ćete svoju omiljenu kremu ili regenerator za kosu pomiješati s mljevenim češnjakom i lišćem rikule te ostaviti na kosi 30 do 40 minuta. Vidjet ćete značajnu promjenu u rastu svoje kose.

image
Unsplash

6. Prirodni čistač površina

Nasjeckajte 3-4 češnja češnjaka, pomiješajte ih s malo octa i limunovog soka ili eteričnog ulja kako bi zamirisali svježe, a zatim ih koristite kao sprej za dezinfekciju površina.

7. Vratite život svojim noktima

Nokti s vremenom mogu postati oštećeni i žućkasti ovisno o vašim aktivnostima, ali pogodite što? Češnjak je tu spas! Uzmite vatu i upotrijebite toplo maslinovo ulje natopljeno češnjakom kako biste premazali nokte. Nanesite onoliko puta koliko možete i vaši će se nokti oporatviti u roku od tjedan dana.

8. Liječite perut

Muči li vas perut? Napravite vlastiti lijek protiv peruti kod kuće koristeći češnjak i med. Nanesite na kosu i ostavite jedno vrijeme te isperite. Vrlo je učinkovit.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. travanj 2024 15:09