OTPORNI NA NISKE TEMPERATURE

Tri najljepša zimska cvijeta koja će preživjeti hladnoću i debeli minus na balkonu i terasi

Dan i noć

 /SHUTTERSTOCK

Hladnoća, debeli minusi, vjetar, kiša, možda i snijeg...Sve to ide u opis zime ali to nikako ne znači da vrtlar u vama mora pristati na stanje mirovanja kada je riječ o sanji, njegi i brigi za zelene ljubimce. Danas vam otkrivamo koja tri, vrlo atraktivna cvijeta mogu podnijeti zimske uvjete bez problema.

1. Vrijesak

Vrijesak zovu i kraljem zime. Biljka je to koja odlično podnosi niske zimske temperature i mraz, nije zahtjevna za održavanje, a upravo temperature od 5-15 °C bit će idealne za njezin rast. Kada kažemo da nije zahtjevna za održavanje, to znači da je dovoljno zalijevati je samo jednom tjedno. Ova biljka raste u obliku grma, visokog 25-80 cm i ima zvonolike cvjetove raznih boja. Vrijesak je definitivno omiljena biljka kod svih onih koji i tijekom zime žele cvijećem ukrasiti svoje vrtove i balkone.

image

Vrijesak

/SHUTTERSTOCK

2.Gaillardia

Biljka poznata i kao kokarda. To je višegodišnja biljka koja raste u različitim bojama. Lako se uzgaja, kako u dvorištu tako iu posudama kao balkonska biljka. Otporan je i podnosi mnoge vremenske uvjete te dobro podnosi mraz i zimu. Stabljika je uspravna i naraste do 80 cm visine.

image

Gaillardia (Kokarda)

/SHUTTERSTOCK

3. Dan i noć

Dan i noć ne spada u kategoriju zahtjevnih biljaka, a izuzetno su otporne na niske temperature. Odlikuju ih raznobojni cvjetovi, srcolikog oblika. Vrlo otporna, zanimljiva, lijepih boja - među najpopularnijim je vrtnim i balkonskim cvijećem. Zanimljivo je i to da ova biljka ne podnosi velike vrućine pa je idealna za godišnje doba poput jeseni i zime.

image

Dan i noć

/SHUTTERSTOCK
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. ožujak 2024 15:50