NE SMETA IM HLAD

U vrtu ili na terasi imate drvo s velikom krošnjom ispod kojeg ne uspijeva ništa? Ovo predivno cvijeće hoće

Under the cedar tree.

 /SHUTTERSTOCK

Na dvorištu ili u vrtu imate prekrasno razgranato stablo koje daje duboki hlad, ali koje god cvijeće posadite ispod njega raste slabo i bude kržljavo. To se događa mnogima, jer mnoge vrste cvijeća vole sunčana mjesta, a ispod krošnje je uvijek tamno i vlažnije nego u drugim dijelovima vrta. Problem je u krivom odabiru biljaka. Evo koje trebate posaditi kako biste dobili pravu cvjetnu fantaziju.

Hortenzije

Hortenzije su poznate po svojim prekrasnim cvjetovima, ali jeste li znali da ih je također prilično lako uzgajati? One vole puno vlage i ne previše sunčane svjetlosti pa je najbolje da ih posadite ispod stabla ili u djelomičnoj sjeni.

Božur

Božur je prekrasan grm koji dobro raste u sjeni visokog drveta. Iznimno veliki cvjetovi u ružičastoj, bijeloj ili grimiznoj boji zasigurno će privući vašu pozornost i biti savršeni dodatak svakom vrtu.

Azaleje i rododendroni

Azaleje i rododendroni blisko su povezani, zbog čega se često stavljaju zajedno. Oba grma vole kisela tla i odlično će rasti ispod drveća. Vodite računa o tome da zahtijevaju pH između 4,4 - 6 i stalnu vlagu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 10:35