Puna je škroba

Ubrzajte rast svojih biljaka vodom od kuhane tjestenine. Dobra je za sve vrste biljaka!

 MAJAMITROVIC, CARPE89/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Zalijevanje biljaka vodom od tjestenine ima mnoge prednosti i nema nedostataka

Nakon što prokuha veliki lonac špageta ili bilo koje druge tjestenine, većina kućanstava preostalu vodu će baciti u odvod. Međutim, vrtlarski stručnjaci tvrde da ova voda svim biljkama može pružiti mnoge dobrobiti i nikakve nedostatke.

image
MAJAMITROVIC/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Mnogi vrtlari zanemaruju važnost gnojidbe biljaka. Međutim, pravilno hranjenje ključno je za uzgoj zdravih, lijepih i uspješnih vrtnih biljaka. Ideja korištenja vode od tjestenine za biljke prilično je jednostavna. Umjesto da koristite običnu vodu iz slavine, vodu preostalu tijekom kuhanja tjestenine sačuvajte i koristite za zalijevanje biljaka. Budući da je voda izvukla mnogo škroba iz tjestenine, trebala bi pomoći u oplodnji biljaka i potaknuti rast. Ali ima li istine iza ovoga? Ili je to samo vrtlarski mit?

Gena Lorraine, stručnjakinja za vrtlarstvo u tvrtki Fantastic Services, spremno je rekla: "Zalijevanje biljaka vodom od tjestenine ima mnoge prednosti i nema nedostataka."

image
CARPE89/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

“Voda za tjesteninu puna je škroba, a biljke vole škrob. Zašto? Pa zato što je često bogata vitaminima i mineralima. Dakle, ne samo da djeluje kao gnojivo za vaše biljke, već također potiče njihov rast.

“Škrobna voda dobra je za uzgoj svih vrsta biljaka, bilo da se radi o povrću, cvijeću, voću ili čak korovu.”

Stručnjakinja je naglasila da ovaj trik "ni na koji način ne može naškoditi vašim biljkama" i da se ne može sjetiti "biljke kojoj ne bi koristilo" zalijevanje vodom od tjestenine.

image
EMPPHOTOGRAPHY/GETTY IMAGES

Zalijevanje biljaka vodom od tjestenine

Stručnjaci tvrtke Flourishing Plants su za ovaj trik rekli: “Hranjive tvari u vodi za tjesteninu oplodit će i nahraniti vaše biljke, dajući im zdrav početak hraneći bakterije u tlu.

"Također možete dodati minerale kao što su fosfor i kalij u tlo što će također potaknuti rast biljaka."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:16