Djeluje kao regenerator na biljku

Ulijte jedan neočekivani sastojak u teglu i fikus će odmah oživjeti i početi puštati još više listova

 /SHUTTERSTOCK

Fikus je lončanica koja se često može naći u mnogim domovima i uredima. Osim što lijepo izgleda, pozitivno utječe na kvalitetu zraka.

Hranjiva za biljke možete lako kupiti u svim vrtlarskim trgovinama. No, umjesto da požurite u trgovinu, možete pogledati i u svoj hladnjak ili posjetiti najbližu tržnicu i potrošiti malo novca na tekućinu koja će učinkovito potaknuti biljku na rast i izbacivanje novih listova.

image
/SHUTTERSTOCK

Kupite malo piva i ovaj put ga ulijte u lonac i vidjet će te što će se dogoditi. Ne znaju svi da će ova gazirana zlatna tekućina djelovati kao regenerator na biljku. Fikus će odmah oživjeti i uskoro će kao lud početi puštati još više listova, prenosi Espreso.

Naravno, poanta nije sada zamijeniti vodu alkoholom. Koristite pivo samo jednom mjesečno. Najbolje je odabrati pivo jednostavnog sastava, bez aroma i s niskim postotkom alkohola. Obavezno morate pustiti da prokuha. Možete ga dodatno razrijediti vodom. Ako želite da vaš fikus raste zdrav, morate mu osigurati prirodno svjetlo. Ali budite oprezni, biljka ne podnosi izlaganje izravnoj sunčevoj svjetlosti.

Fikus je termofilna biljka i najbolje se osjeća na temperaturama od 21 do 28 stupnjeva Celzijevih. Šteti mu i propuh, pa to treba imati na umu kada mu birate mjesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 10:07