URBANO VRTLARENJE

Uradi sam cvjetni aranžman

Ljubitelji cvijeća, neka vas ne deprimiraju kišni i hladni dani. Donosimo kako uz malo volje i mašte za samo nekoliko minuta izraditi savršeni i veseli dodatak za šetnju tmurnim gradom

Šetnja gradom za tmurnih i hladnih dana, dok priroda polagano pada u zimski san, za ljubitelje cvijeća može biti prava depresija. Izrada orginalnih i atraktivnih buketa najbolji je recept za podizanje raspoloženja u borbi protiv bezličnog gradskog sivila. Obojite svoju šetnju cvjetnim aranžmanima koji će trajati danima, a njegova izrada tek nekoliko minuta.

Za kreiranje neobične vaze za gradsku šetnju potrebni su: ukrasna vrećica, spužva za aranžiranje, skalpel, podloga za rezanje, ravnalo, cvijeće, lišće i drugi biljni materijal.

1. Prije nego što krenete u izradu aranžmana, odaberite pravu ukrasnu vrećicu: izbjegavajte one od tankog papira jer će se njezine stranice izobličiti već u samom postupku. Nakon što ste na prednju stranu vrećice ucrtali dimenzije spužve za aranžiranje koja će se u nju postaviti, skalpelom izrežite otvor.

2. Prije rezanja potrebno je staviti tvrdu podlogu ispod stranice na kojoj će se napraviti otvor. Dobar je svaki materijal kroz koji se ne može proći oštricom skalpela.

3. Spužvu za aranžiranje namočite u vodu i zamotajte u plastičnu vrećicu. Ako se spužva ne stavi u najlon, u dodiru s njom vrećica će se raspasti od vlage.

4. Pažljivo postavite spužvu u ukrasnu vrećicu tako da centimetar do dva viri iz otvora.

5. Cvjetni aranžman može se napraviti od živog cvijeća, listova i grančica, a finalni izgled u potpunosti je u vašim rukama.

Kreativnost je ključ svega. Kad je neobična vaza gotova, ponesite je na kavu i uživajte u svojem kreativnom nadahnuću.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 15:59